Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Érettségizők, figyelem! Sok pontot veszíthettek a matekérettségin ezzel a hibával

Sok pontot veszíthettek a matekérettségin, ha a "lényegesebb részszámításokat" nem írjátok le, csak a számológéppel megkapott végeredményt adjátok meg - figyelmezteti az érettségi előtt állókat az Oktatási Hivatal.

Forrás: pixabay

"A középszintű II. feladatlap és az emelt szintű feladatlap 3. oldalán a vizsgázóknak szóló Fontos tudnivalók 5. és 6. pontja így szól: 5. A megoldások gondolatmenetét minden esetben írja le, mert a feladatra adható pontszám jelentős része erre jár! 6. Ügyeljen arra, hogy a lényegesebb részszámítások is nyomon követhetők legyenek" - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

hirdetés
hirdetés

A matekérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Kiemelik, hogy a számológépekkel ma már sokkal több matematikai műveletet lehet végezni, mint néhány évvel korábban, ezért tisztázni kell, hogy melyek azok - a fenti figyelmeztetésben említett - részszámítások, amelyeket a vizsgázóknak mindenképpen le kell írniuk a matekérettségi feladatlapjára ahhoz, hogy megkapják a maximális pontszámot.

És itt jön a lényeg:

Forrás: Oktatási Hivatal

Így készülhettek a matekérettségire: a 4 legjobb ingyenes app

Érettségire készültök, de matek nem tartozik a kedvenceitek közé? Próbáljátok ki a következő négy ingyenes appot. A MyScript kalkulátora azért kényelmes, mert okostelefonon vagy tableten kézzel is fel lehet írni a megoldandó példát. A fejlesztők ígérik, felismeri a kézírást a program, de azért nem árt szépen kerekíteni a számokat.

Így készülhettek fel matekérettségire az utolsó hónapban - tippek és tanácsok

Egy hónap van hátra a matekérettségiig, a Studium Generale pedig abban próbál segíteni az eduline olvasóinak, hogyan érdemes hajrázni a maradék időben. Külön stratégiát kell követni a következő egy hónapban annak, aki kiváló matekérettségit - esetleg emelt szinten - szerene írni, és megint másként érdemes készülni annak, aki számára kevésbé fontos a matekeredmény - javasolja a Studium Generale matematikai szekciója az eduline olvasóinak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X