A mostani rendszerben már nem kell külön felvételi eljáráson átmenniük a diákoknak, ha felsőoktatási intézménybe szeretnének bejutni, és ez...  Tovább »

A hét legfontosabb oktatási hírei.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Rossz hírünk van azoknak, akik októberben-novemberben érettségiznek (újra) történelemből: csak az új, kronológiát nem tartalmazó atlaszt...  Tovább »

Fontos kérdés, ha az őszi érettségi időszakra készültök. Kinek kell fizetnie a vizsgákért, és mennyit?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Több közismereti tantárgyból közzétette 2017-es őszi érettségi szóbeli mintatételeit és a mintafeladatokat az Oktatási Hivatal.  Tovább »

Utasításba adták a szakképző intézmények vizsgabizottságainak, hogy a lehető legkevesebb gyereket buktassák meg az új szakmai ágazati érettségiken –...  Tovább »

Az egyik szegedi középiskolában a Honeybeast egyik legnépszerűbb számából érettségizhettek a diákok.  Tovább »

Több tárgyból a hármas átlageredményt sem érték el a diákok az idén kötelezővé tett komplex szakmai érettségi vizsgákon.  Tovább »

Fontos kérdés a felvételizőknek: mikor jár az emelt szintű érettségi után az 50 többletpont?  Tovább »

80 gyereknek még a 9-10. osztályos bizonyítványa is gyanús. Az érintett iskola tanárjai fizetést sem kaphattak már egy ideje.  Tovább »

Újabb fontos kérdés a felvételi pontszámításnál: mi történik azzal, aki megbukik az alkalmassági vizsgán és 0 pontot szerez? Itt a válasz:  Tovább »

Nem reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium arra a kérdésre, milyen következménye lehet annak, hogy a gépészeti ismeretek szakmai érettségin nem...  Tovább »

Rekordot döntött a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban a végzős matekos osztály: a 146 érettségi jegyükből csak három volt négyes, a többi...  Tovább »

Mikor kezdődik, meddig tart a 2017-es őszi érettségi? Itt találjátok az írásbelik és a szóbelik időpontját.  Tovább »

Vége a 2017-es tavaszi érettségi szezonnak, ez az utolsó vizsganap.  Tovább »

hirdetés