szerző:
Eduline

Kedvezmény adott a CEU-nak a kormány, megvan a tíz legjobb vidéki gimnázium listája, megkezdődött az őszi érettségi - ezek voltak a hét hírei.

Kedvezményt ad a kormány a CEU-nak

Egy évvel meghosszabbítják azokat a határidőket, ameddig az itt működő külföldi egyetemeknek teljesíteniük kell a felsőoktatási törvény módosítása által megszabott új feltételeket, jelentette be Trócsányi László igazságügyi miniszter. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

2018-as középiskolai rangsor: ez a tíz legjobb vidéki gimnázium

A vidéki gimnáziumok közül a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium és a veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a HVG 2018-as középiskolai rangsorát. Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Odapörkölt a kormánynak a PDSZ: nem stimmelnek a fizetési adatok

Nem stimmelnek a kormány számai a pedagógusok béremeléséről - állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), amely tételesen ellenőrizte az adatokat. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Ennyit kell fizetni a nyelvvizsgákért

Mennyit kell fizetnetek a legnépszerűbb általános nyelvvizsgákért? Változtak-e az árak? Ha idén szeretnétek nyelvvizsgát szerezni, akkor érdemes időben szétnézni. Megmutatjuk, hol és mennyiért adnak papírt a tudásotokról. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Megkezdődött az őszi érettségi

Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelivel megkezdődött a 2017-es őszi érettségi, összesen 8076-an vizsgáznak a következő hetekben. A teljes cikket itt olvashatjátok el.