Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ha eddig nem szerzel nyelvvizsgát, bajba kerülhetsz

Már nem húzhatod sokáig az időt.

Forrás: Pixabay

Ha valaki nyelvvizsgáért szeretne pluszpontot kapni a felvételin, annak már nincs sok ideje, a napokban érdemes jelentkezni a vizsgára.

hirdetés
hirdetés

A dokumentumok pótlásának végső határideje július 12. Erről június 28-ig minden jelentkező kap egy utolsó figyelmeztetést.

Július 12-ig tehát meg kell szerezni magát a nyelvvizsga-bizonyítványt. Arra számítani kell, hogy a bizonyítvány elkészültének is van egy átfutási ideje, ami hosszabb lehet, ha a nyelvvizsgát még honosítani is kell.

Azzal is érdemes kalkulálni, hogy elsőre esetleg nem sikerül a vizsga, így újabb időpontot kell kérni. Ha július 12-ig nincs kézben a bizonyítvány, és annak sorszáma, nem számítják bele a felvételibe.

Az E-felvételiben nem szükséges a bizonyítványt szkennelni, elég csak megadni a számát, hiszen az egy központi nyilvántartásban elérhető, ellenőrizhető.

Az idei felvételivel kapcsolatos minden cikkünket megtaláljátok ezen a linken.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X