Elfogadják-e a "régi" érettségit az egyetemi felvételin?

Felvételizhettek-e egyetemre vagy főiskolára, ha 2005, vagyis a kétszintű érettségi rendszer bevezetése előtt szereztétek meg az érettségi bizonyítványt?

Forrás: Túry Gergely

Ez nem kizáró tényező, a régi, "egyszintű" érettségit is elfogadják a felsőoktatási felvételin.

hirdetés
hirdetés

A 2005 előtt szerzett érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők esetében az érettségi vizsgaeredmények automatikusan középszintű érettségi vizsgának minősülnek, az érdemjegyek pedig a következő százalékos értékeknek felelnek meg:

jeles (5): 100%,
jó (4): 79%,
közepes (3): 59%,
elégséges (2): 39%.

Ilyenek lesznek a pontszámítási szabályok a 2018-as felvételin: marad a duplázás

Vajon a 2018-as egyetemi-főiskolai felvételin is megmarad a pontduplázás lehetősége? A felvételi pontszámítási szabályairól szóló rendeletet nem módosították, így a 2018-as felvételin is kétféleképpen számolhatnak pontjaikkal azok, akik alap- vagy osztatlan szakra jelentkeznek.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X