Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a feketeleves: szinte lehetetlen lesz bekerülni a legnépszerűbb szakokra?

1

Kitűnő érettségi, nyelvvizsga és pluszpontok nélkül szinte lehetetlen bekerülni a legnépszerűbb szakokra, a legtöbb felvételizőt vonzó alap- és osztatlan képzéseken ugyanis 2017-ben is központi ponthatár lesz.

Forrás: Shutterstock
Megnéztük, hogy az előző, 2016-os felvételi tíz legnépszerűbb alap- és osztatlan képzései közül melyeken lesznek az idén is központi - igen magas - ponthatárok. Ezeket a ponthatárokat azoknak a jelentkezőknek kell elérniük, akik állami ösztöndíjasként szeretnék elkezdeni tanulmányaikat, önköltséges képzéseken az egyetemek és főiskolák alacsonyabban is meghúzhatják a ponthatárokat. Felvételizők, figyelem! Ilyenek lesznek a központi ponthatárok 2017-ben

Nincs lazaság

hirdetés
hirdetés

A tíz legnépszerűbb szak között mindössze hármat - a mérnökinformatikust, a gépészmérnökit és az óvodapedagógust - találtunk, amelyen nem központi ponthatárok lesznek 2017-ben, hanem a hagyományos módszertan alapján húzzák majd a ponthatárokat 2017 júliusában.

Rossz hír a felvételizőknek: ezeket a szakokat megszüntették, más képzéseket átszabtak

Fontos információ: sajnos a jelentkezők száma és pontszáma alapján még változhatnak a központi ponthatár, fölfelé és lefelé is elmozdulhatnak - nem túl sokszor, de mindkettőre volt már példa az elmúlt években.

A tíz legnépszerűbb szak és a várható ponthatárok

Gazdálkodási és menedzsment: 440

Jogász: 460

Óvodapedagógus: nincs központi ponthatár, az általános alapszakos minimumponthatár 280

Mérnökinformatikus: nincs központi ponthatár, az általános alapszakos minimumponthatár 280

Gépészmérnöki: nincs központi ponthatár, az általános alapszakos minimumponthatár 280

Ápolás és betegellátás: nincs központi ponthatár, az általános alapszakos minimumponthatár 280

Pszichológia: 435

Turizmus-vendéglátás: 420

Kereskedelem és marketing: 449

Általános orvos: 380

Az eduline-on minden infót megtaláltok a 2017-es felvételiről, a legfrissebb cikkeket itt olvashatjátok.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

kolonf

Ha jól látom,a gm és a m.info ponthatára 280. Vagyis aki más vágyott szakra nem elég okos, jöjjön ide. Aztán meg hallgatunk a 80% iv-n megszerzett jegyekről, kormánybiztosunk pedig célul tűzi ki, hogy aki bekerült, szerezzen is diplomát. Búgócsiga legyek, ha ezt értem...

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X