Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Milyen OKJ-s szakmáért jár pluszpont az idei felvételin?

Milyen alapszakra jelentkezzetek, ha szeretnétek pluszpontot kapni az OKJ-s végzettségetekért?

Forrás: Túry Gergely

Van OKJ-s képesítésem, úgy tudom, ezért jár pluszpont a felvételin. Meg tudom nézni valahol, hol fogadják el a szakmámat?

hirdetés
hirdetés

Valóban kaphattok 24 pluszpontot legfeljebb egy, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő emelt szintű vagy felsőfokú szakképesítésért, amennyiben a szakirányotoknak megfelelő alap- vagy osztatlan szakon tanultok tovább - ezek listáját itt nézhetitek meg. Emellett fontos, hogy csak akkor kaphattok pluszpontot, ha az adott képzési terület intézményei erről közösen döntöttek, ezt ebben a táblázatban ellenőrizhetitek le.

Emelt szintű és felsőfokú szakképzésnek minősülnek többek közt a régi 8 számjegyű és az új 7 számjegyű OKJ-szakképesítések közül az 54-es és 55-ös számmal kezdődőek, illetve a régi 15 számjegyű OKJ-ben az 54 és 55-ös számmal kezdődőek, amelyeknek a 12-13. számjegye 00, 54 vagy 55. További részleteket a felvételi tájékoztatóban olvashattok. A 2016-os felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X