Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kötelező önkéntes munka: akár a Diákparlamenthez is mehettek

Ötven órás önkéntes munkát kell igazolnotok, ha érettségizni szeretnétek. Most a Független Diákparlamenthez is jelentkezhettek, ha hiányzik még órátok.

Forrás: pixabay.com

Azoknak, akik 2016. január 1-je után érettségiznek - tehát 2012 szeptemberében vagy később kezdték el a középiskolát -, ötven óra közösségi munkát kell végezniük. Ez az érettségi-bizonyítvány kiadásának feltétele. A 2016-os érettségiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

hirdetés
hirdetés

Az ötven órát három év alatt, a 9-11. osztályban kell teljesíteni: a munkát "tömbösítve" is el lehet végezni, és - ha az iskola engedélyezi - a nyári szünetben is lehet dolgozni. Csak olyan tevékenység számít, amelyért nem kaptok fizetést, társadalmilag hasznos, és valamelyik közösség javát szolgálja. Ez lehet egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi munka, illetve közös sport és szabadidős tevékenység óvodáskorú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, idős emberekkel.

Most a Független Diákparlamentnél is lehetőség van részt venni önkéntesként a munkában. Azt ígérik, hogy hasznos tevékenységet végezhettek könnyedén, jó hangulatban és persze fiatalos csapattal. Ahhoz, hogy náluk lehessetek önkéntesek, ki kell tölteni egy rövid űrlapot, amit itt találtok, egyeztetni kell velük, majd elmenni a március 18-20. között megtartandó ülésükre (ez várhatóan egy budapesti iskolában kerül megrendezésre).

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X