Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ilyen a 2012-es szóbeli érettségi: szabályok, ponthatárok, dátumok

Csütörtök reggel megkezdődtek az emelt szintű szóbeli vizsgák, június 18-tól pedig azoknak is vizsgázniuk kell, akik a középszintet választották. Itt minden fontos infót megtaláltok a pontszámításról és a vizsgatípusokról.

érettségi 2012
Elkezdődött a szóbeli, itt vannak a szabályok
Forrás: túry

Mikor kezdődnek a szóbeli vizsgák?

Az emelt szintű szóbeliket június 7. és 13., a középszintű vizsgákat pedig június 18. és 29. között tartják. Itt találjátok a puska.hu-ra feltöltött, nem garantált minőségű kidolgozott érettségi tételeket több tantárgyból.

hirdetés
hirdetés

Mikor kell póttételt húzni?

Az Oktatási Hivatal szerint akkor, ha a vizsgázó az elsőként kihúzott tétel anyagából „teljes tájékozatlanságot árul el”, vagyis a teljesítménye nem éri el a szóbeli összpontszámának 10 százalékát.

Ha valaki póttételt húz, legfeljebb hármast kaphat?

Ha póttételt húztok, a vizsgabizottság a második feleletre adott pontszámot megfelezi, majd egész számra kerekíti – a százalékos minősítést és az osztályzatot ez alapján számolják ki.

Mi történik, ha a második felelet is egyest ér?

Akkor az abból a tantárgyból az egész érettségit bukjátok, ugyanis az írásbelin és a szóbelin legalább 10-10 százalékot kell elérni ahhoz, hogy ne buktassanak meg.

Ott lehetnek a szülők a szóbeli érettségin?

A közép- és az emelt szintű szóbeli is nyilvános, de a vizsgabizottság elnöke – hivatalból vagy kérelemre – dönthet úgy, hogy nem engedi be a szülőket vagy az iskola többi tanárát.

Ha nem sikerül a szóbeli, rögtön lehet javítani?

Nem, egy vizsgaidőszakban egy tárgyból csak egyszer lehet érettségizni – vagyis ha valamelyik vizsga nem sikerül, akkor legközelebb a 2012-es őszi érettségire jelentkezhettek.

A javító vizsgán szóbelizni és írásbelizni is kell?

Igen, mind a két vizsgarészt meg kell ismételnetek – akkor is, ha például az írásbeli sikerült, csak a szóbelin buktatok meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X