szerző:
Eduline

Késéssel kezdték meg hétfő reggel a középszintű informatikaérettségit a Delfi Koronája Alapítványi Gimnázium és Szakképző Iskola ózdi tagintézményének végzős diákjai, az iskolaépületbe hétvégén betörtek, több terem ajtaját – így a vizsgára előkészített informatikatermét is – feltörték.

A középszintű informatikaérettségi feladatsorát és a hivatalos megoldásokat kedd reggel 8 órától találod meg az eduline-on. A 2010-es feladatsort itt nézheted át.

A betörők az informatikavizsgára előkészített számítógépeket nem vitték el, a középiskola rendszergazdájának azonban valamennyi gépet át kellett néznie az érettségi kezdete előtt.

A diákok nem kezdhették el nyolc órakor a gyakorlati feladatsor megoldását, de az Edupress információi szerint a szükséges időhosszabbítást megkapták.

A középiskolákban 1 103 helyszínen összesen 28 488-an vizsgáztak. Magyarul 1 072 helyszínen 28 078-an, angolul 22 helyszínen 274-en, franciául egy helyszínen 15-en, németül öt helyszínen 79-en, románul 31-en, spanyolul hárman, szlovákul nyolcan érettségiztek hétfő délelőtt.

eduline