Érettségi-felvételi Eduline

Rossz hír a felvételizőknek: ennyit kell fizetni szeptembertől a 16 népszerű szakért

Elolvasom

Az idén is központi ponthatárokat húztak tizenhat népszerű alap- és osztatlan szakon: csak azok a jelentkezők szerezhetnek állami ösztöndíjas helyeket ezeken a képzéseken, akik ötös érettségit és többletpontokat is szereztek. De mennyit fizetnek azok a hallgatók, akiket önköltséges képzésre vesznek fel? Itt vannak az idei árak.

Érettségi-felvételi Eduline

Jön a feketeleves: ennyit kell fizetni a 16 népszerű szakért 2014-ben

Elolvasom

Csupán néhány száz felvételizőnek jelent majd megoldást a HÖOK és az erőforrás-minisztérium megállapodása, amely alapján a tizenhat népszerű szakon 2014-ben is lesznek állami ösztöndíjas helyek, de központi ponthatárt határoznak meg. Az már most biztos, hogy a jelentkezők többsége a magas ponthatárok miatt csak önköltséges helyet szerez majd - utánanéztünk, mennyit kell fizetniük.

Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a legjobb középiskoláktól a 2014-es ponthatárokig

Elolvasom

2014-ben is marad a központi ponthatár a 16 népszerű szakon: megnéztük, mire számíthatnak a felvételizők, ha kommunikáció, gazdálkodási és menedzsment vagy andragógia képzésre szeretnének bekerülni. Bemutattuk a HVG hamarosan megjelenő középiskolai rangsorának legjobbjait. Utánajártunk, hogyan mehettek színházba akár már 500 forintért, és összefoglaltuk a skót felsőoktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is. A hét hírei és cikkei.