Közoktatás Eduline

Elkezdődött az idei tanév

Elolvasom

A ma reggeli becsengetéssel véget ért a közel két és fél hónapos nyári szünet és megkezdődik a 2010/2011-es tanév. Az oktatási államtitkárság közlése szerint nappali rendszerben mintegy 1,3 millió diák ül az iskolapadba, az óvodásokkal együtt ősztől több mint másfél millióan járnak közoktatási intézményekbe

Felsőoktatás Eduline

Megtartották a tanévnyitót a Testnevelési Egyetemen

Elolvasom

Hétfőn délután megtartották a hivatalos tanévnyitót a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán. Az eseményen részt vett Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, valamint Szekeres Pál, a tárca sportért felelős helyettes államtitkára is.

Közoktatás Eduline

Már csak egy hét van hátra a tanévből

Elolvasom

Az ország legtöbb iskolájában egy hét múlva ér véget a tanév, de az árvízi helyzet miatt Edelényben már befejeződött a tanítás és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében várhatóan más településeken is korábban elrendeli a tanév lezárását a helyi jegyző.

Felsőoktatás Eduline

Képek: rosszul lettek a diákok a rendőrtiszti főiskola tanévnyitóján

Elolvasom

Bajnai Gordon a Rendőrtiszti Főiskola hétfői budapesti tanévnyitóján azt mondta, 2010-től szerződéses rendőrök állhatnak szolgálatba, ötven százalékkal több rendészeti főiskolást képeznek, így ezer rendőrrel lesz több az utcán. Az intézkedések között említette, hogy létrejön a településőrség, és hogy a kis értékű lopások ügyében a rendőrséghez is lehet majd fordulni.

Közoktatás Eduline

Egy hét múlva kezdődik az idei tanév

Elolvasom

Egy hét múlva véget ér a közel két és fél hónapos nyári szünet, szeptember 1-én mintegy 1 millió 348 ezer tanuló számára kezdődik meg a 2009/2010-es tanév. Az országos közoktatási tanévnyitót augusztus 31-én, hétfőn tartják a budapesti Radnóti Miklós Gimnáziumban.

1 2