szerző:
Eduline

Az új tanévet Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyitja meg a Győr-Moson-Sopron megyei településen.

Lipóton már készülnek az eseményre, amely egyben a helyi iskola újbóli megnyitása is lesz - mondta Tóth Péter, a község független polgármestere. A 2011/2012-es tanév legfontosabb dátumait itt találod.
    
A kisiskolák újraindítására kiírt pályázaton 30 millió forintot nyert el a hétszáz lakosú település, amely 9 millióval járult hozzá a beruházáshoz. A projektre szánt összeg kisebb részéből új berendezéseket és iskolai eszközöket vásároltak, nagyobb hányadából pedig felújítják az oktatási intézmény tetőterét, ahol két új tanteremet alakítanak majd ki.

A 2010-es országos tanévnyitó - idén Lipóton tartják
©

A községben, új kezdeményezésként, szeptembertől magyar-angol kéttannyelvű oktatás indul az elsősöknek. A tizenöt diák négy pedagógus irányításával kezdi meg tanulmányait. Közülük ketten angolnyelv-tanárok, rajtuk kívül egy angol anyanyelvű tanár Bostonból érkezik, és a tagintézmény vezetője is bekapcsolódik az oktatásba. A lipóti iskola az új tanévtől a darnózseli általános iskola tagintézményeként működik.
   
A sikeres vállalkozóból lett társadalmi megbízatású polgármester - nevéhez fűződik a Lipóti Pékség – elmondta, hogy a kéttannyelvű oktatás plusz költségekkel jár, ezért a pékség alapítványon keresztül támogatja az intézményt. Az első évben 4-5 millió forintos hiányt kell pótolni a becslések szerint - jegyezte meg. A nemzeti tanévnyitót a Duna Televízió élőben közvetíti.

MTI