Felsőoktatás Edupress

1,3 milliárdból újul meg a szegedi természettudományi kar

Elolvasom

A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat keretében hamarosan kezdődik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Dóm téri épületeinek felújítása. Az egyetem nevében Szabó Gábor rektor és Hernádi Klára, a Természettudományi és Informatikai Kar dékánja július 15-én átadta a munkaterületet a kivitelezőnek. A megújulást 1,3 milliárd forintból finanszírozzák 180 nap alatt.

Felsőoktatás Eduline

Izzadásgátló pulóvereket fejlesztettek ki

Elolvasom

Antibakteriális hatású, ennek köszönhetően izzadásgátló pulóverek állíthatók elő annak a technológiának köszönhetően, melyet a Szegedi Tudományegyetem kutatói egy fonalfeldolgozó céggel együttműködve fejlesztettek ki. Az eljárás során nanoméretű ezüstrészecskékkel kezelik a kelmét, melyek elpusztítják a baktériumokat és gombákat, így az előállított pulóver gátolja az izzadást, de színe és tapintása olyan, mint a hagyományos ruhadarabé.

Felsőoktatás Eduline

Jövő karácsonyra megújul az SZTE központi épülete

Elolvasom

Jövő karácsonyra uniós forrásból nemcsak formájában, hanem funkciójában is megújul a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épülete - mondta Szabó Gábor rektor hétfőn, amikor jelképesen átadta a műemlék kulcsait a rekonstrukciót végző Ferroép Zrt. vezetőinek.

Közoktatás Eduline

Bővül és megújul az SZTE

Elolvasom

A Szegedi Tudományegyetem csaknem 6,5 milliárd forintot hívhat le a műszaki-természettudományos képzési portfoliójának megújítására, a K+F+I szolgáltatások színvonalának emelésére és az informatikai, valamint épített infrastruktúrájának fejlesztésére.

1 2 3 4 5