Felsőoktatás Eduline

Itt a friss rangsor: ezek a legjobb gazdasági karok

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem végzett első helyen a gazdasági karok rangsorán a hallgatók kiválóságát tekintve – ez derül ki a HVG Diploma 2016 kiadványból. Az oktatók kiválósága szempontjából azonban tarolnak a vidéki intézmények. Ezek a legjobb gazdasági karokat indító egyetemek, főiskolák.

Felsőoktatás Eduline

Képek: itt van a világ tíz legjobb egyeteme

Elolvasom

Négy brit és hat amerikai egyetem áll a QS World University Rankings legfrissebb listájának élén. A Cambridge, a Harvard és a MIT eredménye aligha lepett meg bárkit is, ezek az intézmények ugyanis évek óta dobogós helyet szereznek a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemek és főiskolák rangsora: ezek az ország legjobb informatikai karai

Elolvasom

Több mint 2700 diák jelentkezett 2010-ben mérnök informatikus szakra, amely évről évre bekerül a tíz legnépszerűbb alapképzés közé. Az informatikai terület iránt érdeklődők tíz egyetemi és főiskolai kar közül választhatnak, az összesített kari rangsor élén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara áll.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemek és főiskolák rangsora: a legjobb társadalomtudományi karok

Elolvasom

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2010-ben is bekerült a tíz legnépszerűbb képzés közé a kommunikáció és médiatudomány szak, amelyre több mint 2200-an adták be a jelentkezésüket. Akit a társadalomtudományi terület érdekel, huszonhárom egyetemi és főiskolai kar közül válogathat, a rangsor élén idén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem áll.