szerző:
Eduline

A Szegedi Tudományegyetem, a  Debreceni Egyetem és a Semmelweis Egyetem orvostudományi kara vezeti az orvosi és...

©

A Szegedi Tudományegyetem, a  Debreceni Egyetem és a Semmelweis Egyetem orvostudományi kara vezeti az orvosi és egészségtudományi képzéseket indító egyetemek és főiskolák 2013-as HVG-rangsorát, amelyet a hallgatók és az oktatók kiválósága alapján állítottak össze. Az összes képzési terület frissített rangsorát itt nézhetitek meg.

Hallgatói kiválóság: a Semmelweis az élen

A hallgatók teljesítménye alapján összeállított rangsor első három helyén nincs változás 2012-höz képest: a listát a Semmelweis Egyetem orvosi kara vezeti, a második helyen a Szegedi Tudományegyetem általános orvostudományi és a Semmelweis fogorvosi kara áll. A legjobb tíz közé bekerült a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem általános orvostudományi, az SZTE fogorvostudományi, a Semmelweis Egyetem és a Debreceni Egyetem egészség- illetve gyógyszerésztudományi, valamint a Pécsi Tudományegyetem egészségtudományi kara is.

A Semmelweis Egyetem orvostudományi kara nemcsak az elsőhelyes jelentkezők száma, hanem a felvett hallgatók pontszáma és a középiskolai versenyek helyezettjeinek száma alapján is vezet. A nyelvvizsgával rendelkező hallgatók száma alapján azonban csak a hetedik - ez a mutató a szegedi egyetem fogorvosi karán a legjobb.

Oktatói kiválóság: az SZTE orvosi kara vezet

Az oktatói kiválóság alapján a Szegedi Tudományegyetem általános orvostudományi kara került az első helyre, a második a Debreceni Egyetem általános orvostudományi kara és a Szegedi Tudományegyetem gyógyszerésztudományi kara lett. A tíz legjobb közé került a Pécsi Tudományegyetem általános orvostudományi kara, a Semmelweis Egyetem általános orvostudományi, gyógyszerésztudományi és egészségügyi közszolgálati kara, a Debreceni Egyetem gyógyszerész-, fogorvostudományi, illetve népegészségügyi kara is.

Rang (hallgatók kiválósága)

Kar

Rang (oktatók kiválósága)

Kar

1. Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar 1. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
2. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar 2. Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar
2. Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar 2. Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar
4. Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar 4. Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
5. Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar 5. Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar

A Szegedi Tudományegyetem általános orvostudományi kara az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók száma alapján a második helyen végzett, a Semmelweis Egyetem egészségügyi kara után.

A tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma alapján összeállított rangsor első helyén az SZTE gyógyszerésztudományi kara áll, ezt követi a Semmelweis Egyetem gyógyszerésztudományi, illetve a Debreceni Egyetem általános orvostudományi kara.