Közoktatás Eduline

Palkovics köti az ebet a karóhoz, pedig a tanárok nem béremelést kértek

Elolvasom

Az oktatási államtitkár szerint 18 százalékos béremelést jelentene a pedagógusok követeléseinek három pontja, az óraszámcsökkentés, az órakedvezmény visszaállítása és a minőségi munkavégzésért járó pótlék. A tanárok korábban sem kérdőjelezték meg, hogy emelkedtek a béreik az életpályamodellel, de munkaterheik túl nagy mértékben nőttek. Nem további emelést várnak, csak terheik csökkentését, a kormány ebben viszont azt látja, hogy kevesebbet kap a közpénzért.

Közoktatás Eduline

Lesre állítva: elindultak a PÖCS-ök az iskolákban

Elolvasom

Novemberben elindultak az önértékelési csoportok munkái, a legtöbb igazgató már megkapta, mikor és hány tanárát fogják vizsgálni. A tanároknak ez csak egy újabb stresszhelyzet a novemberi portfóliókészítés mellett, amin az sem segít, hogy egy-egy szakértő – aki őket minősíti vagy felügyeli – sokszor a dupláját keresi annak, mint ők, úgy, hogy akár feleannyi idős és kevesebb a szakmai tapasztalata.

Közoktatás Eduline

Megalázó feladatot kaptak a tanárok: egymást kell besúgniuk

Elolvasom

Újabb megalázó feladatot kaptak a tanárok: most már egymást kell megfigyelniük és a belső ellenőröknek elmondani, miket tapasztaltak. Egy tanár szerint ezzel csak feszültséget szítanak és megpróbálják leterhelni a tanárokat, hogy az oktatási rendszer hibáiról eltereljék a figyelmet.

Közoktatás Eduline

Van, ahol egy kezdő tanár 2 millió forintot keres

Elolvasom

Bár ez eddig sem volt kérdéses, hatalmas különbségek vannak a tanári fizetésekben nemzetközi szinten. Van, ahol egy jószerével kezdő tanár 2 milliót keres, de akad olyan hely is, ahol csak 32 ezer forintot. Itthon egy mesterfokozattal rendelkező tanár 189 ezer forintot keres.

1 2 3 4 5 6