Nyelvtanulás Eduline

Lefordíthatatlan szavak - vagy mégsem?

Elolvasom

A mai nap infografikáján olyan, különböző kulturális környezetből származó szavakat láthattok, amelyeket más nyelveken valószínűleg csak körülírni lehet. Magyar megfelelője azonban van néhánynak. Mi hármat találtunk - ti hányat tudtok lefordítani?

Felnőttképzés Czervan Andrea

Mit tehettek, ha nem vettek fel egyetemre, főiskolára?

Elolvasom

Ne essetek kétségbe, ha nem kerültetek be egyetemre, főiskolára. A következő egy évben rengeteg lehetőség közül választhattok: elvégezhettek egy ingyenes szakképzést, tanulhattok nyelvet, önkénteskedhettek vagy vállalhattok munkát külföldön, a megspórolt pénzetekből pedig még világot is láthattok. Íme, a kínálat.

Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: közeleg az érettségi, változhat a hallgatói szerződés

Elolvasom

Húsz éve oktat hátrányos helyzetű gyerekeket a csepeli Burattino iskola, most mégis veszélybe került a működése a finanszírozás változása miatt. Változhat a hallgatói szerződés is: felére csökkenhet a ledolgozandó idő, igaz, feleannyi idő alatt kell majd teljesíteni. Megnéztük, mennyit keresnek a pályakezdő bölcsészek, és mennyibe kerül egy középfokú nyelvvizsga, ha a nulláról kezditek a tanulást. Ha most érettségiztek, oktatóvideóinkkal, az előző évek feladatsoraival és hasznos app-okkal készülhettek.

1
30 31 32 33 34
39