szerző:
Eduline

Iskolai nyelvórák? Nem árt rásegíteni egy-két színes-szagos nyelvoktató alkalmazással.

Már gyerekként érdemes elkezdeni az idegen nyelvek tanulását, de mi van, ha az iskolában nem elég izgalmas a nyelvóra? Ma már a rajzfilmcsatornák is szinkronizáltak, így onnan sem lehet tanulni, de szerencsére itt vannak nekünk az alkalmazások. Mutatunk néhány olyat, ami kifejezetten gyerekeknek segít a nyelvtanulásban.

Little Pim

A Little Pim egy sorozat, több különálló alkalmazásból áll. Bár angolról lehet más idegen nyelveket tanulni, mivel főleg képekkel oktat, így ez talán annyira nem hátrány. A program tanít spanyolul, németül, olaszul, portugálul, franciául, oroszul és kínaiul is. (Android)

Rosetta Stone Kids Lingo Letter Sounds

A Rosetta angol nyelvet fejleszt, miközben spanyolul is tanít. Persze azért, mert főleg amerikai gyerekeknek készítették, ám a korai nyelvi fejlesztés miatt azoknak is hasznos, akik idegen nyelvként tanulják az angolt. (iOS)

 

Kids Learn Mandarin

Szintén angol anyanyelvű gyerekeknek szól, de a képek miatt mások is használhatják. A kínai nyelv állítólag egyre hasznosabb, így az angol mellé második idegen nyelvként biztosan nem árt megtanulni. (Android)

Mindsnacks

Ez az app gyakorlatilag mesével oktat, így kifejezetten hasznos gyerekeknek. Nagyon felkapott alkalmazás, ennek köszönhetően egyre több nyelv érhető el a kínálatban.