Közoktatás Edupress

Elindult az elit reálképzés az Arany János gimnáziumban

Elolvasom

Szeptembertől a budapesti Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban a kilencedik osztálytól kezdve a diákok emelt óraszámban tanulhatják a matematikát és a természettudományi tantárgyakat. Az iskola vezetése a szeptember elsején rendezett sajtótájékoztató keretében mutatta be közel húszmilliós beruházásból épült, különlegesen felszerelt kémia, biológia és fizika tantermeket, amelyek hozzájárulnak a tehetséges fiatalok mérnöki, orvosi, gyógyszerész, biológus, fizikus és vegyész szakmákra való felkészítéséhez.

Közoktatás Eduline

Felső vagy hasznos oktatás?

Elolvasom

Dr. Horvai György kémikus, szakterülete az analitikai kémia, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszékének vezetője, egyetemi tanára. A több mint 35 éve pályán lévő, elismert szakembert arról faggattuk, hogy személyes tapasztalatai alapján a mai világban mit és hogyan célszerű oktatni, illetve tanulni.

Közoktatás Eduline

Nincs több álmatlan éjszaka vizsga előtt

Elolvasom

Régi bölcsesség, hogy vizsga előtti napon – és pláne éjszakán – már nem szabad tanulni, mert csak összekeveredik az a kevés is, amit magunkévá tettünk a tananyagból. Ám mi van akkor, ha sötétben, vízszintes testhelyzetben várjuk a másnapi megmérettetést, és mégsem jön álom a szemünkre?

Érettségi-felvételi Eduline

Kihalóban a magyar tudós?

Elolvasom

Ma abból lesz fizikus, kémikus vagy biológus, akit máshová nem vesznek fel. A legintelligensebb elmék inkább jól fizető szakmát választanak a versenyszférában. Kikből lesznek a magyar tudósok? Miért nem vonzó ma a természettudomány? Kroó Norbert egyetemi tanárral, egykori államtitkárral, fizikussal, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjával beszélgettünk a felsőoktatási felvételi ponthatárokról, a hazai oktatási rendszer átalakulásáról.

1 2 3 4