Felnőttképzés eduline/mti

Figyelem! Már alig maradt hely az ingyenes nyelvi- és informatikai képzésre

Elolvasom

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kis- és középvállalkozások (kkv) ügyvezetője című képzésre, amelyen a diákok idegen nyelvet, informatikát és vállalati ismereteket tanulnak majd - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. De ennél is jobban érdemes sietni, hiszen már csak 1000 szabad férőhely maradt.

Közoktatás Eduline

Ingyenes oktatás? Még a szakkörökért is fizetni kellene ezentúl

Elolvasom

Több ponton is módosítanák a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletet a kormány honlapjára feltett tervezet szerint. Többek között bekerült egy rész arról, ki számít „lemorzsolódással veszélyeztetett” tanulónak, de az is kiderült, mikért kell ezentúl fizetni a diákoknak, így nem lenne ingyenes a szakkör, de még az énekkar sem.

Felsőoktatás Eduline

Itt a terv: 15 évre röghöz kötnék a diplomásokat, összevonnának több főiskolát

Elolvasom

Tudományegyetemi és főiskolai intézménytípus, jelentősen változó pedagógusképzés - többek között ezt rögzíti az új felsőoktatási törvény koncepciója, amely szerint az államilag finanszírozott képzéseknél a jelentkezők egy része újra szóbelin venne részt. Az MTI információi szerint a javaslatról vasárnap tárgyalhat a kormány, a törvénytervezetet október 15-ig kell a dokumentum szerint kidolgozni. Az intézmények átszervezéséről szóló döntéseket október végéig nyilvánosságra kell hozni.

Közoktatás Eduline

Nem lesz ingyenes az oktatás? Hoffmann szerint félreértés történt

Elolvasom

"Az idei tanév nem hoz megrázó változásokat, az új rendszere való felkészülést segítő időszak következik" - mondta az oktatái államtitkár a Kossuth Rádiónak. Hoffmann Rózsa félreértésnek, rossz szóhasználatnak, esetleg rossz interpretációnak nevezte Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszternek azt a nyilatkozatát, amely szerint tudomásul kell venni, hogy nem lesz ingyen oktatás.