Közoktatás Eduline

A posta is előre kéri a pénzt a Klik iskoláitól

Elolvasom

Több vállalkozó nem volt hajlandó Klik által fenntartott iskolában munkát vállalni, mivel nem tudták, látnak-e valamit a munkadíjból – ilyen problémák is felléptek már az iskolákban a Magyar Nemzet szerint. A postán sem egyszerű már feladni egy levelet, ha azt egy iskola nevében szeretnék.

Felsőoktatás Eduline

Nyolc fontos infó a diákhitelről: igénylés, összegek, törlesztés

Elolvasom

Az idén kezditek az egyetemet vagy főiskolát, de csak önköltséges képzésre jutottatok be, ezért diákhitelt szeretnétek felvenni? Vagy állami ösztöndíjasként tanultok majd szeptembertől, de a kolit és az egyéb kiadásokat hitelből szeretnétek fedezni? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a diákhitel1-ről és a diákhitel2-ről.

Felsőoktatás Edupress

Jövő ősztől az interneten is lehet igényelni diákhitelt

Elolvasom

A fővárosi egyetemek közül elsőként az Óbudai Egyetem hallgatói élhetnek az intézményen belüli diákhitel-igénylés lehetőségével - állapodott meg az egyetem és a Diákhitel Központ (DK) Zrt. november 30-án. Bugár Csaba vezérigazgató az eseményen a Napi Gazdaságnak elmondta: ősztől az interneten is lehet majd igényelni diákhitelt.

Felsőoktatás Eduline

Tévhitek a diákhitelről: hogyan lehet nagyot bukni?

Elolvasom

A főiskolások és egyetemisták tanulmányaik kezdetén óhatatlanul szembesülnek a kérdéssel: felvegyék vagy ne vegyék fel a diákhitelt. Mi vár a törlesztőkre? Ki és mikor kérheti a hitel visszafizetésének szüneteltetését, és milyen feltételekkel? Égető kérdések, amelyekre érdemes választ keresni, mielőtt bárki fejest ugrik az ismeretlenbe.

1 2