szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Régi igényük válik valóra a hallgatóknak a következő szemesztertől, ugyanis a kormány több mint duplájára növeli a Diákhitel1-et. Így már egy tanévben akár másfél millió forint segítséghez is juthatnak a diákok.

A következő tanév első szemeszterétől már nemcsak havi 70 ezer forintot igényelhetnek azok a hallgatók, akik a szabadfelhasználású Diákhitel1-et választják, a maximumösszeget ugyanis 150 ezer forintra emelte a kormány. Ez régi igényük volt a hallgatói önkormányzatoknak és a hallgatóknak is, hiszen a lakhatási költségek folyamatosan emelkedtek, főleg a nagyvárosokban - mondta az InfoRádiónak Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója, majd hozzátette: akik eddig igényelték a Diákhitel1-et, ők mind a 70 ezer forintos maximumösszeget kérték.

Magyar Péter arra is kitért, hogy mintegy 60 százalékkal többen igényelték idén eddig a Diákhitel1-et, mint tavaly. A tavaszi félévre visszamenőleg június 15-ig lehetett leadni az igénylést, legközelebb majd a következő tanév első szemeszterére - azaz augsuztustól - lehet diákhitelt igényelni.

Sok egyetemista mégsem juthatott hozzá az új Diákhitel Pluszhoz

Hoppon maradtak azok a diákok, akik úgy igényelték az új, Diáhkitel Pluszt, hogy előtte már folyósították számukra a nyelvtanulási diákhitelt is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!