szerző:
Eduline

Meddig lehet diákhitelt igényelni a 2013/14-es tanév első félévében? A pótfelvételizők is felvehetik a tanulmányi kölcsönt? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Augusztus 29. után is lehet igényelni a diákhitel2-t az önköltség kifizetéséhez, vagy a pótfelvételizőknek még azelőtt kell leadniuk a kérelmet, hogy biztos lenne az eredmény?

Ha már októberben szeretnétek diákhitelt kapni, vagy abból szeretnétek fizetni az első szemeszter önköltségét, szeptember 16-ig adhatjátok le a kérelmet. A szabadon felhasználható diákhitel1 első részletét legkésőbb október 15-én utalják. Ha az önköltségre fordítható diákhitel2-t igénylitek, azt is eddig az időpontig - az önköltség befizetésének határidejéig - utalják át, közvetlenül az egyetemnek vagy főiskolának.

A 2013/2014-es tanévtől a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszerének felületén is (Neptun/ETR) igényelhettek diákhitelt. Az itt kitöltött hiteligénylési adatlapokat a tanulmányi osztályon, hitelleadási helyeken vagy a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatán kell kinyomtatni, aláírni és leadni. A diákhitelről itt olvashattok.