Felsőoktatás Eduline

Kié az egyetem?

Elolvasom

Az új felsőoktatási törvény tavasszal „véletlenül” kiszivárgott koncepcióiról és a kormány által elfogadott...

Felsőoktatás Eduline

Diplomaadó és tandíj: mi vár az egyetemistákra itthon?

Elolvasom

Akár évi másfél-kétmillió forintot is fizethetnek az állami ösztöndíjas helyekről kiszoruló egyetemisták, ha a kormány után a parlament is rábólint a felsőoktatási törvény tervezetére. Az eduline által megkérdezett közgazdász szerint a hallgatóknak még a világ legjobb egyetemein sem kell kifizetniük a képzés teljes árát, az oktatási államtitkárság terve így igazi "hungarikum" lehet.

Felsőoktatás Eduline

Fizethetnek az egyetemisták, ha elbuknak egy tantárgyat

Elolvasom

A kreditalapú finanszírozás is bekerült a felsőoktatási törvény tervezetébe - mondta a Kossuth Rádiónak Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke. Ez azt jelenti, hogy ha egy hallgató nem teljesít egy tantárgyat, ki kell fizetnie a tárgy oktatásának költségeit.

Felsőoktatás Eduline

"Olyan, mint egy Schwarzenegger-film" - hallgatók a Hoffmann-tervekről

Elolvasom

„A sorozatszezon kezdetével párhuzamosan a felsőoktatási reform is új epizódokkal jelentkezett. Új koncepció, hallgatói szerződések és egyéb mellékszálak” – tudományos-fantasztikus sztorit faragott a felsőoktatási tervezet körül kialakult vitákból a Pécsi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata. A pécsi egyetemisták szerint a Hoffmann-kormány-egyetemek hármas harca lassan egy Schwarzenegger-filmre hasonlít.

Felsőoktatás Eduline

Még Matolcsy sem érti a diplomásadót?

Elolvasom

Elkészült az új szakképzési törvény koncepciója és tervezte, de a véglegesítéssel be kell várni a köz-, a felsőoktatási és az önkormányzati törvényeket is - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a parlament oktatási bizottságában kedden.