Felsőoktatás MTI

CEU-ügy: a rektori konferencia is lép

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) a felsőoktatási kerekasztal összehívását kezdeményezi a felsőoktatási törvény tervezett módosítása ügyében - közölte a felsőoktatási intézményeket tömörítő szervezet pénteken az MTI-vel.

Felsőoktatás MTI

Így szabnák át a felsőoktatást: nyelvtudás nélkül mindent buknak a diákok

Elolvasom

Pénteken tartja következő ülését a Felsőoktatási Kerekasztal, amelyen megtárgyalják a felsőoktatás átalakításának új koncepcióját. A tervezet szerint bevezetnék az oktatók teljesítményközpontú, előmeneteli rendszerét, kötelezővé tennék az idegen nyelvű kurzusokat, és 2020-tól középfokú nyelvvizsga lenne a felsőoktatásba való belépés feltétele.

Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: így alakítják át a felsőoktatást, sztrájkolhatnak a tanárok

Elolvasom

Elfogadta a Felsőoktatási Kerekasztal az új felsőoktatási stratégiát, amely négy kategóriába osztaná az intézményeket, a gazdasági irányítást pedig a kancellárok kezébe adná. A szeptembertől bevezetett pedagógus-életpályamodell és a kötött munkaidő növekedése miatt sztrájkra készülnek az egyik pedagógus-szakszervezet. Megnéztük, hogyan pályázhattok a hátrányos helyzetű hallgatók számára kiírt Bursa Hungarica ösztöndíjra, és beszámoltunk a legjobb amerikai és európai egyetemek rangsoráról is. A hét hírei és cikkei.

1 2