Felsőoktatás Eduline

Nem tetszik a rektoroknak a felsőoktatási informatikai hálózat átalakítása

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) egyetért a kormányzati és közigazgatási hálózati infrastruktúrák ésszerűsítést és takarékosságot szolgáló "konszolidációjával", a vonatkozó rendelet végrehajtása azonban nem mehet a kiemelkedő színvonalú felsőoktatási, kutatási és közgyűjteményi hálózat minőségének, speciális szolgáltatásainak rovására.

Felsőoktatás Eduline

Manipulatív oktatási kérdés után csonkolná meg az egyetemeket a kormány?

Elolvasom

A kormány felsőoktatásra vonatkozó kérdése mögött megbújó szándék „nyilvánvalóan népi felhatalmazás elnyerése az aranytojást tojó tyúk levágására: az államilag finanszírozott felsőoktatási férőhelyek csökkentése 54 ezerről 30 ezerre, és a felsőoktatási intézmények egy jelentős részének felszámolására. Félreértés ne essék: alapvetően nem – egyébként kívánatos – integrációról, hanem csonkolásról van szó” – olvasható az OktPolCafe legfrissebb bejegyzésében.

Közoktatás Eduline

Kifelejtette a közoktatást a Széll-terv angol fordításából a kormány

Elolvasom

Kizárólag a felsőoktatás átalakításának alapelvei szerepelnek a Széll Kálmán Terv tegnap nyilvánosságra hozott angol változatában, a tankötelezettség felső korhatárának lecsökkentése, a szakképzés rendszerének módosítása és az általános iskolák állami kézbe vétele teljes egészében kimaradt az angol „fordításból”.

Felsőoktatás Eduline

Elégtelent kapott a nemzetgazdasági tárcától a magyar felsőoktatás

Elolvasom

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megállapítása szerint Magyarországon a felsőoktatási szerkezet elavult, a rendszer nem versenyképes, s annak megváltoztatásához az elkövetkezendő években nem a felsőfokú végzettségűek számát kell növelni, hanem a képzés belső arányait, szakmai összetételét és minőségét kell a gazdaság és társadalom tényleges igényeihez és jövőbeli céljaihoz igazítani.

1 2 3