Felsőoktatás MTI

Palkovics: kiváló egyetemekre és főiskolákra egyaránt szükség van

Elolvasom

Kiváló egyetemekre és főiskolákra egyaránt szükség van Magyarországon a felsőoktatási államtitkár szerint. Palkovics László erről az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) 380. tanévnyitóján beszélt pénteken Budapesten. Kiemelte: világossá kell tenni, hogy a főiskola nem kisegyetem vagy előegyetem, hanem egy másik fajta intézmény, aminek ugyanolyan missziója van, mint az egyetemeknek.

Érettségi-felvételi Czervan Andrea

Ilyen lesz a 2014-es felvételi - a legfontosabb változások

Elolvasom

2014-ben legalább 260 pontot kell majd összegyűjteniük azoknak, akik alap- vagy osztatlan képzésre szeretnének bekerülni. Több szakhoz két emelt szintű érettségit kell tenniük a diákoknak, a "közösségi főiskolák" viszont csak felsőoktatási szakképzéseket indíthatnak majd, ha a kormány tervei szerint elkezdődik az intézmények átalakítása.

Érettségi-felvételi Eduline

A hét hírei: folytatódik az érettségi, így szabhatják át a felsőoktatást

Elolvasom

Pénteken véget ért a tanév, hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik: összegyűjtöttük a legjobb módszereket a sikeres vizsgához. Pontszámítási sorozatunkból megtudhatjátok, hány pontot kaphattok a felvételin a sporteredményért vagy a nyelvvizsgáért. Megnéztük, mennyibe kerülnek a legnagyobb budapesti könyvtárak szolgáltatásai, új cikksorozatunkban pedig az Origó nyelvvizsgáról olvashattok. Heti összefoglaló.

1 2 3