Augusztusban nevet válthat a kecskeméti és a szolnoki főiskola összevonásával tavaly nyáron létrehozott Pallasz Athéné Egyetem, az intézmény...  Tovább »

Ha 2018-ban is a Fidesz nyeri a választást, átalakítják az ágazatot, és Hódmezővásárhely járhat ezzel jól.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Pont annyival csökken a felsőoktatásba járók száma, amennyivel a 18-24-es kososztály aránya a társadalmon belül.  Tovább »

Miután már mindkét intézmény szenátusa rábólintott, a Pető András Főiskola a Semmelweis Egyetembe olvad augusztusban; az integrációt - ami a...  Tovább »

hirdetés

Personal statement - a kifejezés ismerős lehet azok számára, akik valamelyik angol egyetemen szeretnének továbbtanulni.  Tovább »

A nemzetközi kutatások az elmúlt években mind a magyar egyetemi autonómia csökkenését jelezték - írja a 444.  Tovább »

A pedagóguséletpálya-modell kialakításának befejező lépéséhez szükséges forrásokat, valamint a felsőoktatási oktatói, kutatói és tanári bérrendezés...  Tovább »

10 év emelkedés után csökkent tavaly a diplomások száma a 30-34 éves korosztályban, így távol kerültünk az uniós átlagtól.  Tovább »

Mióta az Oktatási Hivatal (OH) tavaly megkezdte a Magyarországon működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézmények működési...  Tovább »

Az Együtt négy pontból álló felsőoktatási programot jelentett be, amely teljesen ingyenessé tenné az első diploma megszerzését.  Tovább »

Jól áll Magyarország a térség többi országához képest, ha az Európai Kutatási Tanács által odaítélt pályázati pénzek eloszlását nézzük.  Tovább »

Ennek ellenére mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak a szülőnek, aki saját lakást akar gyerekének az egyetemi évekre.  Tovább »

Az elmúlt 16 évben nem volt annyira népszerűtlen a természettudomány a felvételizők körében, mint idén.  Tovább »

A gazdasági szakok dominálják a felsőoktatási szakképzést a jelentkezők számából ítélve.  Tovább »

Ma dél után nem sokkal szavazott az Országgyűlés a CEU-t ellehetetlenítő törvényjavaslatról.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X