Az állami ösztöndíjas képzésben résztvevőknek a hallgatói szerződés aláírásával el kell fogadniuk és teljesíteni a benne foglaltakat, de mi történik...  Tovább »

A magyar versenyzők 20 éremmel, közte 11 arannyal zárták az egyetemi és főiskolai kajak-kenu világbajnokságot Szolnokon.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Egy országos reprezentatív felmérésből kiderült, hogy Magyarországon a 18-59 éves korú lakosság ötöde érdekelt valamilyen módon az albérletekben.  Tovább »

Átfogó vizsgálatot indítottak pénteken Japán valamennyi orvostudományi egyetemén a nemek közötti egyenlőség elvének betartásáról az után, hogy a hét...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az őszi félévben halaszthatnak azok a hallgatók, akik az idei felvételin bekerültek egy szakra, de szeptemberben még nem szeretnék elkezdeni...  Tovább »

Elveszíthetitek-e az államilag támogatott egyetemi-főiskolai helyeteket, ha nem tanultok elég jól vagy nem szereztek elegendő kreditet?  Tovább »

Hamarosan kezdődik a beiratkozás az egyetemeken és főiskolákon - miért fontos, hogy erről a feladatról ne feledkezzetek meg?  Tovább »

Sok lakástulajdonos megvárta a ponthatárok kihirdetését és csak ezt követően dobta piacra a kiadó lakását , ezért augusztus első napjaiban jóval...  Tovább »

Mit jelent a szakváltás, és milyen következményei vannak, ha állami ösztöndíjas képzésben tanultok? Íme, a legfontosabb tudnivalók.  Tovább »

Mi történik, ha sikeresen abszolváltok, leteszitek a záróvizsgát is, de nyelvvizsgátok még nincs?  Tovább »

Még nem döntöttétek el, hogy melyik szakot akarjátok megjelölni a pótfelvételin? Figyeljetek, mert hétfő éjfélig le kell adnotok a jelentkezésetek.  Tovább »

Egy mexikói fiú már 2015 óta kapcsolatban állt az egyetemmel, ahova most fel is vették, tizenkét évesen.  Tovább »

Új típusú szak indul szeptembertől Magyarország néhány egyetemén, főiskoláján, melynek lényege a kevesebb elméleti, de annál több gyakorlati képzés...  Tovább »

A pótfelvételi kiváló lehetőség azoknak, akiket nem vettek fel sehova, de nem szeretnének halasztani.  Tovább »

Önköltség, tankönyvek, gólyatábor, albérlet vagy kollégium - mekkora kiadásal jár az egyetemi-főiskolai tanévkezdés? Utánajártunk.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X