Felsőoktatás Eduline

Tapssal kellett köszönteni a kínai miniszterelnököt az ELTE-n

Elolvasom

A kínai-magyar barátság folytatódásáról, a magyarról, mint ragyogó kultúrájú, bátor és szorgalmas nemzetről beszélt a kétnapos hivatalos látogatásra Budapestre érkezett kínai miniszterelnök pénteken az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gólyavárában, ahol kínaiul tanuló magyar diákok köszöntötték egy kulturális gálaműsor keretében.

Felsőoktatás Eduline

Milyen diploma kell a politikusi karrierhez?

Elolvasom

Jogász, bölcsész, közgazdász – slágerszakmák, ha a legpuhább politikusi székekről van szó. Politikatudományi szakok híján a rendszerváltás környékén nem volt szokatlan, hogy újdonsült miniszterek és pártelnökök kerültek ki ezekről a karokról, de vajon mára változott a helyzet? Számít, hogy kinek milyen diploma lapul a zsebében?

Felsőoktatás Eduline

Új képzést indít a Rendőrtiszti Főiskola és az ELTE

Elolvasom

Bűnüldözési szaktanácsadói képzést indít szeptemberben az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a Rendőrtiszti Főiskolával, valamint két olasz és egy német egyetemmel együttműködve. A képzés célja, hogy a természettudományos ismeretek minél jobban hasznosuljanak a bűnügyek felderítésében.

Felsőoktatás Eduline

"Sajátos születésnapi köszöntőt kapott az ELTE"

Elolvasom

Hiller István szerint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos sajátos születésnapi köszöntőt küldött az ebben a tanévben 375 éves Eötvös Loránd Tudományegyetemnek (ELTE). A szocialista politikus szerdán sajtótájékoztatón azt is mondta: az ELTE volt és jelenlegi rektora, illetve a hallgatói önkormányzat kiáll az egyetem vezetése, valamint annak elmúlt időszakbeli tevékenysége mellett.

Felsőoktatás Eduline

Az összes egyetem és főiskola gazdálkodását átvizsgálná a kormánybiztos

Elolvasom

A magyarországi felsőoktatási intézmények gazdálkodásának átfogó vizsgálatát javasolja Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula ezt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte azzal összefüggésben, hogy hivatala befejezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) gazdálkodásának áttekintését.

Felsőoktatás Eduline

ELTE: hiába vizsgálódik Budai Gyula, minden szabályt betartottak

Elolvasom

Nem szereztek be "méregdrága" autókat, és a több százmillió forintos üzemeltetési szerződéseket is a közbeszerzési előírások alapján kötötték meg - írja közleményében az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora. Az egyetem a sajtóból értesült arról, hogy az elszámoltatási kormánybiztos az ELTE gazdálkodását is vizsgálja.

Felsőoktatás Eduline

Könyvtornyot építenek az ELTE lágymányosi campusán

Elolvasom

Ötödször rendezi meg országos innovációs napját jövő szerdán az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE). Az ingyenes program része az egész napos konferencia, az ELTE Innovatív Kutatója díj átadása, a hallgatói innovációs pályázat eredményhirdetése, az innováció fájának ültetése, valamint egy jótékonysági könyvgyűjtő akció is.

Felsőoktatás Eduline

Képek: darabjaira szedték az ELTE legnagyobb kollégiumát

Elolvasom

2011 őszérre készülhet el az Eötvös Loránd Tudományegyetem Dayka Gábor utcai kollégiumának felújítása. A Kőrösi Csoma Sándor Kollégium A épülete évek óta rossz állapotban volt: ki kell cserélni a nyílászárókat, meg kell szüntetni a közös fürdőszobákat, és szigetelni kell a homlokzatot.

Felsőoktatás Eduline

Idén az ELTE-n tanácskoznak az európai egyetemek

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) ad otthont a legnagyobb európai egyetemi hálózat, az Európai Egyetemek Szövetsége (European University Association, EUA) egyik éves szemináriumának csütörtökön és pénteken, a rendezvényre egyetemi vezetőket, doktori iskolák vezetőit, oktatóit várják.

Érettségi-felvételi Eduline

Felsőoktatási rangsor: ezek az ország legjobb jogi egyetemei

Elolvasom

2010-ben is bejutott a tíz legnépszerűbb képzés közé a jogász szak - több mint ezernyolcszázan szerettek volna bekerülni valamelyik hazai felsőoktatási intézmény jogi karára. Az igazgatási és jogi terület iránt érdeklődő diákok idén is kilenc egyetem és egy főiskola közül választhatnak: a Felvi rangsorában az élen az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll.

Felsőoktatás Eduline

Tizenkét pont: ezt várják a hallgatók az új felsőoktatási törvénytől

Elolvasom

Tizenkét pontban foglalta össze az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata az új felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos javaslatait: európai uniós szintre növelnék a felsőoktatásra fordított éves összeget, rendeznék a hallgatói jogviszonyhoz kapcsolódó jogokat, és tiltakoznak a hallgatói önkormányzatok jogainak csorbítása ellen.

1
13 14 15 16 17 18 19