szerző:
Eduline

Először szólalt meg az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában megerőszakolt 19 éves lány, aki a hvg.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, a történtek óta sehova nem megy egyedül.

©

„Nem sok kellett ahhoz, hogy megfojtson. Azon gondolkoztam közben, hol fog elásni. Végig ez volt bennem. Mert a szemében akkor, ott azt láttam, hogy ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor nekem végem. Szerintem képes lenne ölni” - mondta a hvg.hu-nak az a 19 éves lány, akit tavaly augusztusban az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának gólyatáborában K. Sándor Szilárd, a rendezvény fotósa megerőszakolt és fojtogatott.

Az elsőéves hallgató a hvg.hu-nak azt mondta, nem volt kedve elmenni a gólyatáborba, de a barátai rábeszélték: "többen győzködtek, köztük a barátom is, hogy mások is megbánták, hogy nem mentek el, mert utána nem tudtak úgy beilleszkedni. De még közvetlenül előtte nap is gondolkodtam, menjek-e, annyira zavart, hogy senkit nem ismerek".

Az erőszak - amelynek részleteiről nem beszélt, a lány szülei is a rendőrségi jegyzőkönyvekből tudnak a történtekről - az első este történt, a támadó közben folyamatosan fényképezett, az elkészült fotókkal akarta zsarolni a hallgatót.

A történtek után a lány a szervezőktől kért segítséget. "Nekem a szervezők, HÖK-ösök többsége segített. Nem fogok neveket mondani, de szerintem csak egyvalaki tudhatott az előéletéről. Egyébként érdekes, hogy ő az, aki talán meg sem ismer, levegőnek néz az egyetemen. Egy másik szervező viszont előttem sírta el magát, hogy ez hogy történhetett meg. Végig ott maradt mellettem, de egy társa is felajánlotta, hogy velem jön a kórházba. Összességében nekem nagyon pozitív véleményem alakult ki róluk, szerintem nem csinálhatták volna jobban. Azt gondolom, sokat segít a feldolgozásban az is, hogy ők akkor 100 százalékban mellettem voltak" - mondta.

Hozzátette: a történtek óta sehova nem megy egyedül, és többször rosszul lett, amikor olyan férfit látott, aki hasonlít a támadóra. Az interjút teljes egészében a hvg.hu-n olvashatjátok el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!