szerző:
Eduline

1900 és 1990 között készült, az intézmény mindennapjait megörökítő fotókat keres az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Az egyetem 20. századi történetét bemutató közösségi archívumot a Fortepan segítségével szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni.

Felvételi vizsga az ELTE-n
©

Egyetemi előadásokról, szemináriumokról, diplomaosztókról, kulturális, tudományos és sporteseményekről, illetve az egyetem, a tanárok és a hallgatók mindennapjairól készült fotókat vár az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE). Ezek az ország legérdekesebb egyetemi épületei.

Az ELTE épülete a Múzeum körúton (ma a Bölcsészettudományi Kar)
©

A beérkezett papírképeket, diákat, albumokat és magángyűjteményeket - amelyeket a tulajdonosok visszakapnak - az Egyetemi Könyvtárral együttműködve digitalizálják, és közzéteszik az Egyetemi Intézményi Digitális Tudástárban (EDIT). A legérdekesebb fotók a Fortepan mindenki számára elérhető, amatőr fotókból álló online archívumába is bekerülnek majd. Ha van olyan, az ELTE-hez kapcsolódó fotótok, amelyet szeretnétek a gyűjteményben látni, a [email protected] e-mail címen jelezhetitek az egyetemnek. 

Fotó a Füvészkertből
©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!