Nem lesznek tantárgyak, helyette kompetenciaterületeket határoznak meg, a napirendet pedig nem az óra-szünet-csengő háromszögre fűzik majd fel –...  Tovább »

Nincs hely az alternatív iskolákban, de egyháziba nem szeretné íratni a gyerekét? Könnyen lehet tanulócsoportos vagy magántanuló, némi utánajárással.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Bár eddig nem látták bele a szövegbe azt, amit az alapítványi iskolák vezetői, most állítólag mégis inkább kihagynák a törvényből a kérdéses részt.  Tovább »

Az új kerettanterv szerint nem térhetnek el a Waldorf és más alternatív iskolák a központilag meghatározottól, csak akkor, ha "pluszszolgáltatást"...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem is tudom, hogy két Darth Vader közül melyiknek drukkoljak - mondta Pokorni Zoltán egykori oktatási miniszter egy szakmai konferencián...  Tovább »

A közoktatást megváltoztatni nem nagyon lehet, csak a légkörét lehet rontani vagy javítani.  Tovább »

A közel 150 éves oktatási rendszert szeretnék korszerűsíteni a Prezi-alapítók és társaik óvodájában és iskolájában. Halácsy Péter a hvg.  Tovább »

Az állami oktatás menekültjei – így hívják azokat a diákokat, akiket szüleik átvisznek egy alternatív iskolába.  Tovább »

Egyre többen hagyják ott az állami iskolákat és igyekeznek bejutni az alternatív iskolákba.  Tovább »

A norvégiai Ringstabekk iskola negyven éve elbúcsúzott a tantárgyaktól, legalábbis a tanév nagyobb részében.  Tovább »

A tengerentúlon egyre többen választják az iskolarendszeren kívüli oktatást, de Magyarországon is vannak követői.  Tovább »

Az évnyitó ünnepség képmutatás, hiszen a szünidő végének senki sem örül, a gyerekek nem az életre készülnek, hanem élnek, a jó iskola pedig nem jogi...  Tovább »

December közepéig lehet jelentkezni a központi középiskolai felvételire, a független iskolák pedig jól időzítve...  Tovább »

Idén végeznek a KETEG, a Keresztény Társadalmi Elvek a Gyakorlatban nevű képzés első hallgatói.  Tovább »

Leszakadó, hiperaktív, deviáns, tanulási zavarral küszködő - számos szinonimája van annak, ha egy diák nem találja a helyét az iskolában.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X