Milyen lehetőségek vannak az oktatásban az állami iskolákon kívül?  Tovább »

Nem csak az állami, hanem a magán- és alapítványi iskolákban is gondot okoz a pedagógushiány - írja a Pénzcentrum.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Nincsenek vizsgák, nincsenek dolgozatok, nincs kőbe vésve a kötelező tananyag és a tanárokat inkább közreműködőknek nevezik, akik segítik a gyerekek...  Tovább »

Nem lesznek tantárgyak, helyette kompetenciaterületeket határoznak meg, a napirendet pedig nem az óra-szünet-csengő háromszögre fűzik majd fel –...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Nincs hely az alternatív iskolákban, de egyháziba nem szeretné íratni a gyerekét? Könnyen lehet tanulócsoportos vagy magántanuló, némi utánajárással.  Tovább »

Bár eddig nem látták bele a szövegbe azt, amit az alapítványi iskolák vezetői, most állítólag mégis inkább kihagynák a törvényből a kérdéses részt.  Tovább »

Az új kerettanterv szerint nem térhetnek el a Waldorf és más alternatív iskolák a központilag meghatározottól, csak akkor, ha "pluszszolgáltatást"...  Tovább »

Nem is tudom, hogy két Darth Vader közül melyiknek drukkoljak - mondta Pokorni Zoltán egykori oktatási miniszter egy szakmai konferencián...  Tovább »

A közoktatást megváltoztatni nem nagyon lehet, csak a légkörét lehet rontani vagy javítani.  Tovább »

A közel 150 éves oktatási rendszert szeretnék korszerűsíteni a Prezi-alapítók és társaik óvodájában és iskolájában. Halácsy Péter a hvg.  Tovább »

Az állami oktatás menekültjei – így hívják azokat a diákokat, akiket szüleik átvisznek egy alternatív iskolába.  Tovább »

Egyre többen hagyják ott az állami iskolákat és igyekeznek bejutni az alternatív iskolákba.  Tovább »

A norvégiai Ringstabekk iskola negyven éve elbúcsúzott a tantárgyaktól, legalábbis a tanév nagyobb részében.  Tovább »

A tengerentúlon egyre többen választják az iskolarendszeren kívüli oktatást, de Magyarországon is vannak követői.  Tovább »

Az évnyitó ünnepség képmutatás, hiszen a szünidő végének senki sem örül, a gyerekek nem az életre készülnek, hanem élnek, a jó iskola pedig nem jogi...  Tovább »

hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X