Közoktatás Eduline

Megvan Réthelyi Miklós utódja?

Elolvasom

Nyár óta inog a szék Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter alatt, Orbán Viktor állítólag az operaházi főigazgató kinevezését övező botrány idején vesztette el végleg a bizalmát miniszterében. Orbán eredetileg Lázár Jánost szánta utódjának, de rá a frakció egybentartásában nagyobb szükség van. Most úgy tűnik, Réthelyi utóda a közigazgatási minisztérium államtitkára, az Orbánnal bizalmas viszonyban álló Balog Zoltán lehet - írja az Index.

Közoktatás Eduline

Index: még mindig nem fizetett a minisztérium a nemzeti tanévnyitó logójáért

Elolvasom

Beperelte a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot az a grafikus, aki a tárca megbízásából tavaly elkészítette az I. Nemzeti Tanévnyitó arculattervét. Majoros Árpád grafikáját felhasználták a 2010-es hódmezővásárhelyi eseményen, majd átdolgozva az idén újra része lett az ünnepélyes állami tanévkezdésnek. A minisztérium sem az eredeti, sem az újrahasznosított logóért nem fizet - írja az Index.

Felsőoktatás Eduline

Réthelyi: diplomásadó nem szerepel a kormány adótervei között

Elolvasom

„Remélem, hogy a törvény nem lesz végül ilyen rigorózus” – így reagált a Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter a felsőoktatási koncepcióban szereplő szigorú előírásokra, amelyek alapján csak az a felsőoktatási intézmény kapná meg a tudományegyetem címet, amely legalább nyolc kart működtet. A Semmelweis Egyetem – amelynek a tárcavezető korábban rektora volt – ez alapján elveszíti kutatóegyetemi minősítését.

Közoktatás Eduline

160 milliárdot kapnak működésre az egyetemek és főiskolák

Elolvasom

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium fejezetén belül az oktatás területén az előző évhez hasonlóan 2012-ben is kiemelt figyelmet kap a közoktatásban a határon túli kapcsolatok erősítése, fenntartása, valamint a kisiskolák további támogatása, amely már nemcsak újraindítást, hanem a finanszírozási problémákkal küzdő iskolák megsegítését is jelenti - olvasható a jövő évi büdzsé Országgyűlésnek pénteken benyújtott tervezetében.

Felsőoktatás Eduline

Bekeményít az oktatási államtitkárság: büntetés a szakdolgozat-vásárlóknak

Elolvasom

Az oktatási államtitkárság arra kéri a felsőoktatási intézmények rektorait és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK), hogy tájékoztassák a hallgatókat arról: bűncselekményt követ el az, aki sajátjaként nyújt be más által elkészített diplomamunkát, és akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Felsőoktatás Eduline

Nem lehet tudni, változtathatnak-e a rektorok a kormány felsőoktatási tervein

Elolvasom

Az új felsőoktatási törvénytervezethez kapcsolódó javaslatokat vár Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár az egyetemek vezetőitől - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerdán. Az eduline több forrásból úgy értesült, az államtitkárság a keddi egyeztetésen egyértelművé tette, hogy véglegesnek tekintik a koncepciót.

Felsőoktatás Eduline

Bukásra áll Hoffmann Rózsa?

Elolvasom

"Ha Hoffmann bukik, akkor a főnöke, Réthelyi csúcsminisztersége is védhetetlenné válik, így viszont bukna a legnagyobb csúcsminisztérium is, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium" - áll a Vastagbőr blog bejegyzésében.

Közoktatás Eduline

Nem lesz ingyenes az oktatás? Hoffmann szerint félreértés történt

Elolvasom

"Az idei tanév nem hoz megrázó változásokat, az új rendszere való felkészülést segítő időszak következik" - mondta az oktatái államtitkár a Kossuth Rádiónak. Hoffmann Rózsa félreértésnek, rossz szóhasználatnak, esetleg rossz interpretációnak nevezte Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszternek azt a nyilatkozatát, amely szerint tudomásul kell venni, hogy nem lesz ingyen oktatás.

Felsőoktatás Eduline

Hoffmann, Matolcsy, Hegedűs - a politika mekkmesterei

Elolvasom

"Nincs könnyű helyzetben a miniszterelnök. Mostantól folyamatosan nyugtatnia kell az idegeskedő külpiaci szereplőket, ugyanakkor Orbán Viktornak sürgősen le kellene cserélnie a magyar politika kudarcot kudarcra halmozó mekkmestereit. Minisztereket, államtitkárokat, tanácsadókat. A „jobbkezeket” és a „balfékeket”, ami persze rossz üzenet volna a világnak. Ám, ha minden marad a régiben, akkor nem ők, hanem az ország megy a süllyesztőbe" - olvasható a hvg.hu-n.

Felsőoktatás Eduline

Lemondott a Zenekadémia főigazgatója, miniszteri biztos neveztek ki az intézmény élére

Elolvasom

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vezetői azt kezdeményezték a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál, hogy a tárca nevezzen ki miniszteri biztost az intézmény élére a rendkívüli pénzügyi helyzet kezelésére. Ezzel párhuzamosan benyújtotta lemondását a főigazgató. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerint komoly gondok vannak a Zeneakadémia gazdálkodásában.

1 2 3 4