szerző:
Eduline

214 iskolaigazgatót válthatnak le egyszerre április elsejétől, miután állami kézbe kerülnek a megyei fenntartású...

©

214 iskolaigazgatót válthatnak le egyszerre április elsejétől, miután állami kézbe kerülnek a megyei fenntartású intézmények. A minisztérium a „rendszer tisztasága érdekében” döntött így, a szakszervezetek szerint azonban ez a lépés szakmailag teljesen indokolatlan, főleg az érettségi időszak előtt. Az intézményvezetők nem szívesen beszélnek - írja a hvg.hu.

"A miniszter az új rendszer tisztasága érdekében úgy döntött, hogy a kormányhivatalok egységesen kiírják az intézményvezetői pályázatokat. Döntésével éppen azokat, a többnyire politikai indíttatású támadásokat kívánta elkerülni, amelyek azt sugallják, hogy egy-egy intézményvezető megbízásának meghosszabbítása vagy visszavonása mögött a szakmai szempontokon kívül bármiféle megkérdőjelezhető szándék áll" – indokolta a döntést korábban az Indexnek Glovicki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár.

Szerinte az érettségivel és a felvételivel járó feladatok az előző évhez képest nem változtak, végrehajtásuk rutinszerűen zajlik az iskolákban, ezért a váltás nem okozhat kaotikus állapotokat. Az igazgatói pozíciókra egyébként a jelenlegi vezetők is pályázhatnak. A cikk folytatását a hvg.hu-n olvashatjátok el.