Felsőoktatás MTI

A magyar egyetemek is nagyot bukhatnak a lex CEU miatt - figyelmeztetnek a rektorok

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia jogosnak tartja azt a kormányzati igényt, hogy a külföldi felsőoktatási intézményekre egyértelmű szabályozást vezessenek be Magyarországon, de ez nem eredményezheti magas színvonalú képzési és kutatási tevékenységet folytató intézmények bezárását és a magyar felsőoktatási intézmények nemzetközi együttműködési lehetőségeinek beszűkülését. A rektori konferencia a jogszabály hatályba lépése időpontját 2019 szeptemberére tolná ki.

Felsőoktatás MTI

CEU-ügy: a rektori konferencia is lép

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) a felsőoktatási kerekasztal összehívását kezdeményezi a felsőoktatási törvény tervezett módosítása ügyében - közölte a felsőoktatási intézményeket tömörítő szervezet pénteken az MTI-vel.

Felsőoktatás MTI

Még megúszhatják az egyetemek a feldarabolást?

Elolvasom

''Bizonyos akarattal szemben nem tanácsos komoly változásokat hozni'' a Magyar Rektori Konferencia elnöke szerint. Az MRK várhatóan szeptember második felében egyeztet a tervezett intézményi átalakításokról a felsőoktatási államtitkársággal - mondta Bódis József elnök, a Pécsi Tudományegyetem rektora a Kossuth Rádió 180 perc című keddi műsorában.

Felsőoktatás MTI

Magánbefektetőkre lenne szükségük az egyetemeknek és főiskoláknak

Elolvasom

A felsőoktatási intézmények központi finanszírozása ugyan továbbra sem elegendő, a magánbefektetők bevonása azonban csak ott lehet sikeres, ahol a képzés kapcsolódik az ipari eredményekhez - mondták a Napi Gazdaságnak egyetemi rektorok, akik szerint a finanszírozásban a jelenleginél sokkal nagyobb arányban van szükség a magán (nem közösségi) forrásokra.

Felsőoktatás MTI

"Vannak olyan szakok, hogy nem is egyértelmű, miről szólnak"

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) egységének megőrzését, a felsőoktatást érintő döntések meghozatalában való nagyobb szerepvállalást és a hazai egyetemek idegen nyelvű képzéseinek erősítését tatja legfontosabb feladatainak Bódis József, a szervezet új elnöke, aki július 1-jétől tölti be tisztségét.

1 2 3 4