Felsőoktatás MTI

Kiválasztották az első tizenhét "európai egyetemet"

Elolvasom

Kiválasztották az első tizenhét "európai egyetemet" huszonnégy uniós tagország több mint száz felsőoktatási intézményének bevonásával; a kezdeményezés célja a mobilitás növelése, a minőség javítása és a versenyképesség fokozása - jelentették be szerdán Brüsszelben.

Érettségi-felvételi MTI

Baj van a felvételi vizsgával a művészeti egyetemeken

Elolvasom

Méghozzá az, hogy ugyanabban az időpontban tartották a főváros két művészeti egyetemén, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A jelentkezőknek így választaniuk kellett, melyik vizsgára mennek el - írja a Magyar Nemzet Székely László ombudsman jelentésére hivatkozva.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Hogyan kaptam havi 80 ezer forint ösztöndíjat?

Elolvasom

79 400 forint – ekkora tanulmányi ösztöndíjat kap havonta az ELTE Bölcsészettudományi Karának egyik hallgatója, aki 38 kreditet szerzett kitűnő eredménnyel az előző félévben. A mesébe illő összeg a diákot is meglepte, ugyanis nem minden egyetemen, és nem is minden félévben számíthatnak a hallgatók ilyen jutalomra. Az ösztöndíj kiszámításának módszertana azonban tele van homályos részletekkel.

Közoktatás Eduline

A hét hírei: utcára vonultak a tanárok, meztelenül tiltakoztak a kaposvári egyetemisták

Elolvasom

Országszerte tüntettek szombaton a tanárok az iskolák államosítása, az iskolarendőrség bevezetése és a központi tantervek ellen. Kaposváron meztelenre vetkőztek a hallgatók a rektor utasítása ellen tiltakozva, amely a tanárok és a diákok öltözködését is szabályozná. Megnéztük, mit lehet tudni a 2014-es felvételiről, és azt is, mely országok egyetemein és főiskoláin tanulhattok ingyen. A hét hírei és cikkei.

1 2