Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Fricska a kormánynak: mégsem tudták elkaszálni a Corvinust

Elolvasom

Hiába csökkentette 95 százalékkal a gazdasági alapszakok állami ösztöndíjas férőhelyeinek számát a kormány, a Corvinus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola így is felkerült a tíz legnépszerűbb felsőoktatási intézmény listájára. Pedig az üzleti képzéseken – köztük a tavaly több mint tízezer jelentkezőt vonzó gazdálkodási és menedzsment szakon – szeptembertől csak fizetős formában lehet majd tanulni.

Felsőoktatás Eduline

A nap képe: buszmegállóba "száműzték" a Marx-szobrot a Corvinusról

Elolvasom

Persze csak egy címlap erejéig. A Marx-szobor elmozdításáról szóló híreknek/pletykáknak szentelte első két oldalát a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói lapja, a Közgazdász. A közgázosok nem először használják fel kreatívan a szobrot, nemrég a 2011-es gólyabál videójában tűnt fel Marx - kacsintva, fején egy fülhallgatóval.

Felsőoktatás Eduline

Menjen vagy maradjon a Marx-szobor a Közgázon?

Elolvasom

Új helyre kerülhet a Budapesti Corvinus Egyetem központi, Fővám téri épületének aulájában található Marx-szobor – értesült a hvg.hu. A hírre azonnal heves vita indult a Corvinus Facebook-oldalán és az eduline-on - a kommentek közül válogattunk.

Felsőoktatás Eduline

Rosszul jár a kormány tervével a Corvinus Egyetem?

Elolvasom

"Miután először kiszivárogtatták, utána pedig cáfolták, hogy megszűnik a Corvinus, most mégis a következőt nyilatkozta Dux helyettes államtitkár: az átalakulásba beleférhet - akár a Corvinus, akár más intézmény esetében - az integráció is, ahogy ez már 2000-ben is lezajlott" - olvasható a Népiskola blog legfrissebb bejegyzésében.

Felsőoktatás Eduline

Nem akar költözni a Corvinus Egyetem budai campusa

Elolvasom

Jubileumi 150. tanévét zárja a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusa, amelynek három karán összesen 364-en vehetik kézhez diplomájukat. A kertészettudományi, az élelmiszer-tudományi és a tájépítészeti karon ugyanakkor aggódnak az egyetem "szétszedéséről" felröppent információk miatt.

Felsőoktatás Eduline

Kitiltották a Corvinusról a Hallgatói Hálózat éjszakai felsőoktatási vitáját

Elolvasom

Megtiltotta a Budapesti Corvinus Egyetem rektori hivatala, hogy a felsőoktatási átalakítások ellen tiltakozó Hallgatói Hálózat az intézmény Fővám téri épületében szervezze meg a június 16-ra meghirdetett Éjszaka a felsőoktatásért elnevezésű programot. Az eduline információi szerint a diákszervezet holnap estére szervez demonstrációt, a rendezők ma este egyeztetnek a részletekről.

1 2 3 4 5 6 7 8 9