Felsőoktatás Eduline

Rosszul jár a kormány tervével a Corvinus Egyetem?

Elolvasom

"Miután először kiszivárogtatták, utána pedig cáfolták, hogy megszűnik a Corvinus, most mégis a következőt nyilatkozta Dux helyettes államtitkár: az átalakulásba beleférhet - akár a Corvinus, akár más intézmény esetében - az integráció is, ahogy ez már 2000-ben is lezajlott" - olvasható a Népiskola blog legfrissebb bejegyzésében.

Felsőoktatás Eduline

Nem akar költözni a Corvinus Egyetem budai campusa

Elolvasom

Jubileumi 150. tanévét zárja a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusa, amelynek három karán összesen 364-en vehetik kézhez diplomájukat. A kertészettudományi, az élelmiszer-tudományi és a tájépítészeti karon ugyanakkor aggódnak az egyetem "szétszedéséről" felröppent információk miatt.

Felsőoktatás Eduline

Kitiltották a Corvinusról a Hallgatói Hálózat éjszakai felsőoktatási vitáját

Elolvasom

Megtiltotta a Budapesti Corvinus Egyetem rektori hivatala, hogy a felsőoktatási átalakítások ellen tiltakozó Hallgatói Hálózat az intézmény Fővám téri épületében szervezze meg a június 16-ra meghirdetett Éjszaka a felsőoktatásért elnevezésű programot. Az eduline információi szerint a diákszervezet holnap estére szervez demonstrációt, a rendezők ma este egyeztetnek a részletekről.

Felsőoktatás Eduline

Hol tanultak a leggazdagabb magyarok?

Elolvasom

Idén is megjelentette Magyarország száz leggazdagabb emberének listáját a Napi Gazdaság. A legtöbb milliárdos egykor közgazdász- vagy mérnökhallgatóként tervezte a jövőt, jó néhányan pedagógusként vagy vendéglátósként csinálták meg a szerencséjüket. Sőt, olyan milliárdos is van a listán, aki soha nem szerzett diplomát.

Felsőoktatás Eduline

"Vagy a pénzt, vagy az önállóságunkat veszik el"

Elolvasom

Nem adja a nevét az intézmény feldarabolásához a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, de abban egyetért az oktatási államtitkársággal, hogy változtatásokra van szükség. Mészáros Tamás és hat másik egyetem vezetője kedd délután egyeztetett Hoffmann Rózsával, aki az intézménybezárás tervét tagadta, de azt egyértelművé tette, hogy az érintett intézményekben nagy átalakításokat terveznek. A corvinusos hallgatók szerint nem a erős budapesti egyetemeket kellene bedarálni azért, hogy "máshova jusson pénz és energia".

Felsőoktatás Eduline

Újabb egyeztetésekre számít a Corvinus rektora

Elolvasom

További egyeztetések várhatóak a felsőoktatás átalakításáról – tájékoztatta Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektora az egyetem hallgatóit a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral kedden folytatott megbeszélésről, amelyen több oktatási intézmény vezetőjének társaságában vett részt.

1
4 5 6 7 8 9 10