Közoktatás MTI

Figyelmezteti a kormány az iskolai büféket

Elolvasom

Körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről - közölte a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön, Budapesten.

Közoktatás Eduline

Rossz a menza, fellázadtak az amerikai középiskola tanulói

Elolvasom

Fellázadtak a diákok egy chicagói középiskolában, és szerdától nem esznek a rothadt gyümölcsökből és odaégett ételekből, amiket a menzán kapnak. A tanárok büszkék a tanulókra, akik azt követelik, amit nálunk épp egyre többen utasítanak el: egészséges reformmenzát. Bár persze azt is hozzáteszik, hogy lehetőleg legyen finom és gusztusos.

Közoktatás Eduline

Ha muszlim a gyerek, éhes maradhat a magyar iskolákban

Elolvasom

Franciaországban komoly vita folyik arról, hogy köteles-e az iskola külön ételt biztosítani azoknak a gyerekeknek, akik vallási okokból nem ehetnek bármit, miközben arról mindenhol egyetértés van, hogy az ételallergiások folytathassák a szükséges diétát. De mi a helyzet Magyarországon? Milyen ételt adnak egy lisztérzékeny gyereknek az iskolában, és mi van, ha valaki vallási okokból kér különleges ebédet? Bár törvény van, ennek sok helyen nem tudnak megfelelni.

Közoktatás Eduline

Zöldségháború egy iskolai menzán

Elolvasom

Zöldségháború robbant ki egy általános iskola ebédlőjében az Egyesült Államokban egy 13 éves diák és egy 55 esztendős konyhai alkalmazott között: annyira dühödten hajigálták egymást az étellel, hogy rendőrségi eljárás indult mindkettejük ellen.

Nyelvtanulás Eduline

Magyar diák egy texasi középiskolában

Elolvasom

Zátrok Bence 18 éves, és a 2009-2010 -es tanévet tölti most az Egyesült Államokban, a texasi Forth Worth-ben. Ő foglalja most össze a tapasztalatait a helyi iskoláról, fogadó családjáról, nyelvtanulásról és még sok egyéb dologról.

Felsőoktatás Eduline

Érettségi után egy év szabi

Elolvasom

Mit csinál az, aki befejezte a középiskolát de semmi kedve rögtön belevetni magát az egyetemi/főiskolai életbe? Kivesz egy év szabit és utazgat a világban. Aki nem érti miről van szó, az valószínűleg nem egy felső-középosztálybeli angol család sarja, de nem kell kétségbeesni, nálunk is kezd elterjedni valami hasonló.

Egyéb Kiss Attila

Kamerákkal figyelték meg a holland egyetemistákat

Elolvasom

A Wageningeni Egyetem és Kutatóközpont kutatói együttműködve egy nemzetközi étkeztető céggel és egy szoftverfejlesztő vállalattal együttműködve végzett el egy kísérletet, amelynek során holland egyetemistákat figyeltek meg kamerákkal. A vizsgálat során a fiatalok étkezési szokásait, döntéshozatalát vizsgálták meg.