szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A "vasalódeszkás" tanár, illetve az évvégi osztályzás is helyet kapott a 20. ARC kiállítás témái között. Képgaléria.

Talán nem meglepő, hogy 20. ARC közérzeti kiállításra -, amely egyébként a Hova tovább? címet kapta - rengeteg plakát készült a koronavírussal kapcsolatban. A járvány tavasszal mindenkinek megváltoztatta az életét, az iskolákban pedig egyik napról a másikra kellett átállni digitális oktatásra.

A tanárok igyekeztek alkalmazkodni az új helyzethez és próbálták megtalálni a módját, hogy leadjanak minden tanyanyagot, amelyet arra a félévre előírtak, valamint neten keresztül is fenntartsák a diákok figyelmét és érdeklődését. Így tett például Vezsenyi László makói tesitanár is, aki a vasalódeszkájával olyan népszerű lett, hogy még az ARC kiállításra pályázók közül is többeket megihletett.

©
©

Akinek nem lenne ismerős a sztori, annak segítünk: a makói József Attila Gimnázium tesitanára márciusban egy remek videóval rukkolt elő, amelyben egy vasalódeszkán mutatott be úszásgyakorlatokat. A távoktatás kreatív megoldását azonban nem mindenki értékelte, a hódmezővásárhelyi tankerületi vezető "letiltotta” a tanításról a tesitanárt. Később ombudsmani vizsgálat indult a makói tanár ügyében, de közben lemondott a tankerület vezetője is - aki egyébként azóta a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanügyi igazgatóhelyettese lett.

A híres vasalódeszka lassan szimbólummá vált. Több ismert ember is kiállt az ügyért - erről itt írtunk korábban. Majd arról is beszámoltunk, hogy a „vasalódeszkás tanár” úgy döntött, jótékony célra ajánlja fel a nagy karriert befutó vasalódeszkát. Végül a licitálásnak két nyertese is lett, így összesen több mint 400 ezer forintot hozott egy állatmenhelynek.

De nem csak a "vasalódeszkás" tanár került elő oktatási témaként a 2020-as ARC kiállításon. Az egyik plakát például az évvégi osztályzást figurázza ki.

©

Frappáns módon tartja fenn a másodikosok figyelmét egy texasi tanárnő

Vita nélkül megérdemelné az év tanára címet az az amerikai tanárnő, aki cápajelmezben tart matekórát a második osztályos tanulóinak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!