szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összeállítottunk nektek egy tesztet az idei középszintű matekérettségi rövid feladataiból. Ti átmennétek a vizsgán, ha most kellett volna érettségiznetek? Teszteljétek tudásotokat.

Itt tölthetitek ki a tesztet:

Az eredményért görgessetek a lap tetejére.

Még több kvízért kattintstok ide.

"Összességében korrekt feladatot kaptak a diákok"

Az első részben egyszerűbb feladatok voltak, a tavalyi évhez képest ez a feladatsor valószínűleg a diákoknak is könnyebben ment. A második részben azonban már nem volt ennyire jó dolguk az érettségizőknek - mondta el a mai matekérettségiről Kukucska Dániel a Studium Generale matekszekciójának vezetője.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.