szerző:
Eduline

Már több mint két éve várjuk azt a fordító fülhallgatót, amely valós időben képes fordítani a beszélgetéseket. Ezennel vége a várakozásnak, a készülék megjelent, és már útjára is indították az első szállítmányt.

©

Ahogy már mi is megírtuk, az eszközt májusra ígérték, de úgy tűnik, pár hónapot csúszott a gyártás, most viszont már megindul az első rendelések kiszállítása is. 

©

A Pilot névre hallgató kütyü majdnem teljesen valós időben fordít. A vezeték nélküli eszközből szokás szerint egy pár tartozik össze, ám a hagyományos fülhallgatóktól eltérően itt nem ugyanaz az ember dugja őket a füleibe: az egymással eltérő nyelven beszélgető két félnek kell egy-egy. Ezután elég megkezdenünk a beszélgetést, mondatainkat a másik közel valós időben hallja a fülhallgatóban – de már a saját nyelvén - írja a hvg.hu.

©

 Az oldal azt írja, hogy az elmúlt hónapokban csiszolgatták a hardvert és a szoftvert, készültek a nyelvi csomagok is, így a készülék már az angol, francia, német, olasz, spanyol, portugál, arab, kínai (mandarin), görög, hindi, japán, koreai, lengyel, orosz és török nyelveket is ismeri. A Waverly Labs korábban azt ígérte, hogy folyamatosan készülnek majd az újabb és újabb nyelvi csomagok.

A Pilot fordító fülhallgatót a gyártó oldalán 249 dolláros áron lehet megrendelni, ehhez magyarországi cím esetén 32 dolláros szállítási költség társul. A végösszeg így elég borsos: 75 ezer forint.

Ennél zseniálisabb fordító kütyü még soha nem volt a kezetekben: videó

Az utolsó simításokat végzik a kütyün, amely mellett majdnem természetes tempóban beszélgethet két ember, aki amúgy nem érti egymás nyelvét - írja a hvg.hu. A hvg.hu azt írja, a hagyományos fülhallgatóktól eltérően itt nem ugyanaz az ember dugja őket a füleibe, az egymással eltérő nyelven beszélgető két félnek kell egy-egy.