szerző:
Eduline

Az online fordítóprogramok ma még nem tökéletesek, magyarul pedig a legritkább esetben "értenek" - ennek ellenére a...

Az online fordítóprogramok ma még nem tökéletesek, magyarul pedig a legritkább esetben "értenek" - ennek ellenére a legtöbb jól használható.

1.  Google Translate

©

Alighanem a Google Translate a legismertebb, egész szövegeket fordít le a másodperc törtrésze alatt. Igaz, hogy a végeredmény időnként - finoman szólva - érdekes, a nem ismert szavakat ugyanis az eredeti nyelven hagyja a program, de ha a szöveg fölé viszitek a kurzort, láthatjátok az eredeti mondatokat is.

2. Webfordítás.hu

©

Több nyelvről és nyelvre is fordíthattok a Webfordítás.hu oldal segítségével: angolról magyarra, illetve vissza teljesen ingyen, a többiért fizetni kell. Egy-egy szót, mondatot, de akár egy egész szöveget is lefordít a program. Az oldalon szótárat is találhattok, ezen kívül angol mondatok nyelvtani elemzését is kérhetitek.

3. FoxLingo

©

A Firefox-féle fordító szintén képes mondatokat, bekezdéseket és teljes szövegeket fordítani. Segít a szótározásban, és nyelvtanilag ellenőrzi a kijelölt szöveget. 3000 nyelvpár közül választhattok, a magyarral egyelőre nehezen birkózik meg.

4. Wordreference

©

Idegen nyelveket tudóknak segíthet ez az oldal, amely angolról 15 nyelvre fordít, és bár köztük van a román és a lengyel is, magyarul még nem tud. A keresett szavakat, kifejezéseket akár mondatba is foglalja, segít a kiejtésben. Tanulj angolul otthonról, teljesen ingyen – tanfolyamajánlónkat itt találod.