szerző:
Eduline

2013 és 2016 között sem kaphatják meg diplomájukat a Pécsi Tudományegyetemen azok a hallgatók, akik nem szereztek...

2013 és 2016 között sem kaphatják meg diplomájukat a Pécsi Tudományegyetemen azok a hallgatók, akik nem szereztek nyelvvizsgát – erről döntött az egyetem szenátusa.

A pécsistop.hu információi szerint az osztatlan és a mesterképzések végzőseinek az eredeti, a képzési és kimeneti követelményekben meghatározott nyelvvizsga-bizonyítványt kell majd bemutatniuk, az alapszakosok azonban még reménykedhetnek, az egyetem ugyanis „országosan egységes eljárást támogatna, amely biztosítja az oklevelek egyenértékűségét”. Hogy ez pontosan milyen vizsgatípust jelent majd, arról később döntenek.

Nyelvvizsga-amnesztia - ezek a legfontosabb tudnivalók

Bár az eredeti tervben az állt, hogy 2013 és 2016 között nyelvvizsga és nyelvtudás nélkül is megkapják diplomájukat a 2013-ig államvizsgázó hallgatók, a nemzetierőforrás-miniszter javaslatára a felsőoktatási törvény elfogadása előtti utolsó percben bekeményítettek. Csak az veheti át az nyelvvizsga nélkül az oklevelet, aki a felsőoktatási intézménye saját, belső szervezésű nyelvi vizsgáján megfelelően teljesít - ám arról az egyetemek, főiskolák szenátusa dönt, hogy egyáltalán engedélyezi-e a belső vizsgák szervezését. A pontos szabályokról szóló összefoglalónkat itt olvashatjátok el.