szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sikeres emelt szintű idegen nyelvi érettségit tettetek? Mutatjuk, milyen feltételekkel igényelhetitek vissza a vizsga díját.

Abban az esetben, ha a vizsgát térítési díj ellenében tettétek le, tehát fizettettek az érettségiért (például szintemelő vizsgát tettetek), akkor a középfokú komplex nyelvvizsgával egyenértékű - vagyis legalább 60 százalékos - emelt szintű idegen nyelvi érettségi díját is visszakaphatjátok.

Milyen feltételek vannak?
A visszatérítést a komplex nyelvvizsgával egyenértékűséget igazoló érettségi bizonyítvány vagy tanúsítvány kiállításának napjától számítva egy éven belül igényelhetitek, ha a bizonyítványban vagy tanusítványban megjelölt vizsganapon még nem töltötték be a 35. életéveteket.

Mekkora összeget kaphattok vissza?
A támogatás maximuma mindig a díjfizetés időpontjában érvényes minimálbér 25 százalékának megfelelő összeg. Ez 2019-es vizsga esetén 37 250 forint, 2020-as befizetés esetén pedig 40 250 forintot jelent.

Hogyan igényelhetitek a visszatérítést?
A kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának kell benyújtanotok postai úton egy formanyomtatványon vagy elektronikus űrlapon. A visszaigénylés három legfontosabb lépését itt, a támogatásról szóló részletes tájékoztatót pedig a Magyar Államkincstár honlapján találjátok.

Sorrendmódosítás vagy dokumentumpótlás után kell újra hitelesíteni?

Nem tudjátok, hogy a szakok sorrendjének változtatása vagy új dokumentum feltöltése után újra kell-e hitelesítenetek a felvételi jelentkezéseteket? Itt a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!