szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jelenlegi helyzetben kérdéses, hogy mikor lesz lehetőség legközelebb nyelvvizsgázni, az otthon töltött időt azonban érdemes a tanulásra fordítani, hiszen ez még a hasznotokra válhat.

Korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy az áprilisi nyelvvizsgák elmaradnak a koronavírus miatt. Sokan aggódnak, hogy mi lesz így, hiszen vannak, akik a felvételi miatt, pluszpontok reményében jelentkeztek az áprilisi vizsgákra. Az időt, ami most rendelkezésetekre áll, próbáljátok meg a fejlődésre, gyakorlásra fordítani. Összeszedtünk néhány olyan tippet, ami segít felkészülni otthon a nyelvvizsgára.

Itt írtunk korábban arról, hogy mi a különbség a nyelvvizsgák szintjei között, itt pedig arról, hogy milyen vizsgatípusok és vizsgaközpontok közül válogathattok.

Olvassatok sokat
Olvasással fejleszthetitek leginkább a szókincseteket, de az is nagyon hasznos lehet, ha kiszótárazzátok az ismeretlen szavakat a felkészítő könyvetekből. A középfokú nyelvvizsgákon körülbelül háromezer szó ismeretére van szükség. Ezen az oldalon is tudtok gyakorolni.

Szótárazzatok, ismerjétek a szótárat
Minden nyelvtanulónak szüksége van szótárra. A SayHi fordító a hangalapú felismerésnek köszönhetően azonnal lefordítja a mondanivalótokat, de természetesen gépelésre is van lehetőségetek.

Gyakoroljátok a levélírást
Bár nagyon egyszerű feladatnak tűnhet, könnyű elrontani. Írjatok minél több levelet, több félét, több témában. Akár külföldi levelezőpartnert is kereshettek, akivel tudtok gyakorolni. A baráti levélhez itt találtok segítséget, itt pedig a hivatalos levélhez.

Ingyenes online tanulás
A The Mixxeren nemcsak nyelvtanulókat találtok, hanem tanárokat is, akik csoportokat oktatnak skype-on keresztül. A Language Exchange Community oldalán tanulhattok és taníthattok is. A regisztrálók fényképe alatt az életkor és a lakóhely szerepel, emellett meg kell adni azokat a nyelveket, amelyeket tanítani, illetve tanulni szeretnétek.

Mintafeladatok minden mennyiségben
Szinte minden nyelvvizsgaközpont honlapján találtok mintafeladatokat, korábbi nyelvvizsgák feladatsorait megoldókulccsal. Összeszedtük, hogy hol találjátok a legnépszerűbbeket. Ha ECL vizsgán gondolkodtok, akkor itt találtok mintafeladatokat, hanganyagokat és megoldókulcsokat. Ha a TELC nyelvvizsgát próbálnátok ki, akkor azt itt tehetitek meg. Az Euroexam angol vagy német nyelvvizsgáihoz itt találtok mintafeladatokat, ezen a linken pedig a Corvinus-os feladatokat tudjátok gyakorolni. Itt találtok még teszteket ha BME nyelvvizsgájára szeretnétek felkészülni, itt pedig az ELTE Origó nyelvvizsgáihoz kaptok segítséget.

Appok a nyelvtanhoz
Ez az alkalmazás azok számára készült, akik – kortól és céltól függetlenül – szeretnének angolul tanulni. Az appot egy angol nyelvtanár fejlesztette ki, aki folyamatosan tervezi bővíteni az anyagot.
Az English Grammar Test-et elsősorban akkor érdemes letöltenetek, ha már középszinten megy nektek az angol, ugyanis ezzel feleleveníthetitek és begyakorolhatjátok a korábban már tanultakat.

Hallás utáni szövegértés
Ezen az oldalon három szinten hallgathattok aktuális hírekhez kapcsolódó anyagokat, amelyek között tematikusan is kereshettek. Itt pedig több száz kidolgozott hallott szövegértési gyakorlatot találtok, kezdőtől haladó szintig.

Hogyan készülhettek az angolérettségire otthonról?

Azoknak sem kell kétségbeesniük, akik angolból érettségiznek tavasszal. Most összegyűjtöttünk néhány online tanulási lehetőséget, amivel egyedül is fejleszthetitek a tudásotokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!