szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Államilag elismert nyelvvizsgát tettetek, de külön-külön szereztétek meg az írásbelit és a szóbelit? Kíváncsiak vagytok, hogy ezt elfogadják-e komplex nyelvvizsgának? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Amennyiben azonos nyelven, azonos szinten államilag elismert szóbeli és írásbeli nyelvvizsgát szereztetek, akkor a kettő együttesen komplex nyelvvizsgának minősül.

Ez jó hír lehet azok számára is, akiknek a diploma kiadásához van szükségük nyevvizsgára, ugyanis  a felsőoktatási intézményeknek a külön-külön részvizsgáról szóló bizonyítványokat a komplex nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékűnek kell tekinteniük, és el kell fogadniuk - írja az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központja (NYAK).

Fontos azonban, hogyha nem egyforma szintű nyelvvizsgákról van szó, a különböző szintű részvizsgák az egyesíteni kívánt részvizsgák közül az alacsonyabb szintűvel egyenértékű komplex vizsgának felelnek meg - vagyis egy C1-es szóbelit és egy B2-es írásbelit B2-es komplex vizsgává tudjátok összevonni.

Nyelvvizsga előtt álltok, de nem tudjátok, mi a különbség a különböző szintű nyelvvizsgák között? Erről itt olvashattok részletesebben. Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, hogy milyen vizsgatípusok és vizsgaközpontok közül válogathattok, arról itt tudtok tájékozódni.

Négy tipp nyelvtanuláshoz, hogy könnyebb legyen az angoltanulás

Sokan komoly és sokszor kellemetlen feladatnak élik meg a nyelvtanulást, nehezen veszik rá magukat, halogatják. Vannak azonban olyan módszerek, amelyek megkönnyítik a tanulást és élvezetesebbé teszik. Összeszedtünk nektek néhány tippet.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.