szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi a különbség az általános és a szaknyelvi nyelvvizsga között? Milyen típusúra érdemes menni, egynyelvűre vagy kétnyelvűre?

Mindennapi tevékenységek, élethelyzetek - ezekre a témákra épül az általános nyelvvizsga. Az a diák, akinek szaknyelvi vizsgát kell szereznie, eleve más vizsgatípusra fog jelentkezni, ugyanis a szaknyelvi nyelvvizsga a nyelvi készséget adott szakterülethez kötve, az ahhoz kapcsolódó tevékenységek témáiból meríti a feladatait.

Az általános egynyelvű nyelvvizsga az alábbi négy készséget méri fel a vizsgán az adott idegen nyelvből: beszédértés, beszédkészség, íráskészség és írott szöveg értése. A kétnyelvű nyelvvizsga esetében ezek a szempontok kiegészülnek a közvetítési készségekkel is, ugyanis az ilyen típusú nyelvvizsgán vannak például fordítási feladatok is, egyik nyelvről a másikra. Így tehát míg az egynelvű nyelvvizsgán csak az adott idegen nyelven kell gondolkozni, a kétnyelvűnél szükséges az adott két nyelv közti közvetítői készség gyakorlása is.

Itt a tanfolyamok és nyelvvizsgák áráról olvashattok, illetve találtok segítséget a felkészüléshez és a vizsgadíj visszigényléséhez is:

Hat hasznos link a nyelvtanuláshoz: erre minden vizsgázónak szüksége lehet

Ha nyelvvizsgára készültök, vagy már a kezetekben is van a bizonyítvány? Ebben a cikkben olyan fontos linkeket, oldalakat és szabályokat gyűjtöttünk össze, amire minden készülőnek és friss nyelvvizsgatulajdonosnak szüksége lehet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!