szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeretnétek szakmai nyelvvizsgát tenni, és visszaigényelnétek a vizsga árát? Mutatjuk, hogy milyen szabályoknak kell megfelelnetek, és hogyan történik a visszaigénylés.

A szaknyelvi nyelvvizsga díj visszaigénylése esetén ugyanúgy kell eljárnotok, mintha államilag elismert általános nyelvvizsgáról lenne szó.

A támogatásra akkor vagytok jogosultak, ha még nem töltöttétek be a 35. életéveteket, és 2018. január elseje után szereztétek meg a szaknyelvi komplex B2 típusú (középfokú) vagy komplex C1 típusú (felsőfokú) nyelvvizsgátokat, illetve, ha a külön kormányrendeletben meghatározott feltételek szerint egyesíthető középfokú vagy felsőfokú írásbeli és szóbeli részvizsgát tettetek.

Visszaigényelnétek a nyelvvizsga díját? Az egyéves határidőre figyeljetek

Szeretnétek visszaigényelni a sikeres nyelvvizsga díját? Van egy fontos szabály, amelyet nem szabad elfelejteni.

A nyelvvizsga árának a visszaigénylésére az első sikeres komplex nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának a napjától számított egy év áll rendelkezésetekre. Egyesíthető részvizsgák esetén a második sikeres részvizsga-bizonyítvány kiállításának a napjától kell számolnotok az egy éves határidővel.

Ha szeretnétek igénybe venni a támogatást, azt a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell jeleznetek postai vagy elektronikus úton. A kérelemhez mellékelnetek kell a nyelvvizsga díjának a megfizetését igazoló, a neveteket is tartalmazó számlák másolatát. Ha már nincs meg a számla, akkor fel kell keresnetek azt a nyelvvizsgaközpontot, ahol vizsgáztatok és igazolást kell kérnetek, amivel alátámasztjátok, hogy jogosultak vagytok a kedvezményre.

A támogatás a komplex nyelvvizsgára ténylegesen kifizetett díj összege, de maximum 34 500 forint.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.